Dell PartnerDirect speelt belangrijke rol na buyout
16-09-2013
Deel dit artikel:

Dell PartnerDirect speelt belangrijke rol na buyout


Michael Dell (foto) heeft na de 24,9 miljard dollar buy-out van zijn bedrijf, dat eind 2013 van de beurs gaat, een aantal punten genoemd, waarmee het verder wil groeien. Dat zijn PC's & tablets, enterprise oplossingen en de uitbreiding van het PartnerDirect programma. Dell wil een end-to-end business solutions provider zijn, aldus cfo Brian Gladden. Er worden meer enterprise diensten uitgerold, zoals op het gebied van virtualisatie, software en datacenter.

Michael Dell heeft per 1 november 75 procent van alle aandelen. Investeerder Silver Lake heeft een minderheidsaandeel. Naar verluidt zal Dell de komende tijd scherpgeprijsde pc's, tablets en servers aanbieden om marktaandeel te winnen. Recent pakte Dell meer aandeel in de servermarkt.

PartnerDirect
Dell wil verder groeien met zijn 138,000 channel partners die lid zijn van het PartnerDirect programma. Partners zijn onder andere verantwoordelijk voor de sterke verkoop van Dell servers.
 
R&D
Verder is er focus op Research & Development (R&D) en overnames, aldus Brian Gladden. Vooral op het gebied van enterprise oplossingen rond cloud en business services. Dell heeft verder een goedgevulde portomonee om overnames te doen, ten einde zijn portfolio te versterken. Dell koopt gemiddeld vijf bedrijven per jaar.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht