Redactie - 17 september 2013

Motiv kondigt ‘Compliance Release’ van mSafe aan


ICT Security-specialist Motiv stelt een nieuwe versie beschikbaar van mSafe, het platform voor een uiterst veilige bestandsuitwisseling via internet.

De nieuwe release biedt de beheerder meer inzicht in ‘wie wat wanneer’ doet en met welke documenten. Hierdoor blijft de onderneming ‘in control’ over de opgeslagen gegevens. Andere vernieuwingen zijn de mogelijkheid om permanente werkruimtes aan te maken en om meerdere documenten in één keer te uploaden.

Auditlog
Motiv mSafe is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt voor het uitwisselen van bijvoorbeeld personeelsdossiers, medische dossiers of financiële informatie. Uitgangspunten zijn maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Het platform profiteert van de cloud- en datacenterdiensten van Motiv. Zo zijn sterke authenticatie, scanning op malware en versleuteling standaard, aldus Motiv. “De nieuwe versie van mSafe biedt de beheerder van een werkruimte nog meer informatie die van pas komt bij het aantonen van compliance of het overleggen van een auditlog”, zegt Bastiaan Schoonhoven (foto), marketingmanager bij Motiv. “Daarmee zijn bedrijven niet alleen verzekerd van een uiterst veilige bestandsuitwisseling via internet, maar blijven ze ook volledig ‘in control’ over hun eigen gegevens. Die controle ontbreekt bij consumententoepassingen zoals Dropbox, Google Drive of WeTransfer.”

De beheerder van een werkruimte krijgt te zien wie op welk moment een bepaald document heeft geüpload, gedownload of gewijzigd, en of er een virus is aangetroffen. Ook wordt het laatste moment van inloggen getoond. Op de homepage is het aantal deelnemers van de werkruimte en zijn de documenten te zien. Beheerders hebben bovendien inzicht in het aantal downloads en de opslagruimte die nog beschikbaar is.

Werkruimtes
Een andere vernieuwing in mSafe is de mogelijkheid om permanente werkruimtes aan te maken. Een dergelijke ruimte, die alleen kan worden aangemaakt door een beheerder, heeft zelf geen vervaldatum. Wel hebben de documenten binnen een tijdelijke werkruimte een vervaldatum die kan worden aangepast. Ook is het met deze nieuwe versie van mSafe mogelijk om meerdere files in één keer te uploaden, waarbij elk afzonderlijk document wordt gescand op malware.

mSafe kan gedurende dertig dagen gratis en vrijblijvend worden uitgeprobeerd. Kijk voor meer informatie op www.msafe.nl of www.motiv.nl/veilige-bestandsuitwisseling.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!