Redactie - 17 september 2013

AMS-IX bouwt een nieuw peering platform in Mombasa (Kenia)


AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) bouwt een nieuw peering platform in Mombasa (Kenia) om de regionale Internet interconnectie in Oost-Afrika te helpen ontwikkelen. AMS-IX gaat hierbij een samenwerkingsverband aan met de Kenya Internet Exchange Point (KIXP) en bouwt voort op het succesvolle en bewezen ontwerp van AMS-IX in Europa. De exchange, die netwerken op het Afrikaanse continent in staat stelt om via één platform toegang tot andere netwerken te krijgen, krijgt de benaming AMS-IX East Africa Exchange Point.

SEACOM, een pan-Afrikaanse ICT-dienstverlener, wordt de eerste reseller van het AMS-IX East Africa Exchange-platform. SEACOM maakt tevens connectiviteit mogelijk tussen de exchange en AMS-IX in Amsterdam. Hierdoor worden Internetbedrijven in Afrika in staat gesteld om met meer dan 600 IP-netwerken bij AMS-IX verkeer uit te wisselen.

Partijen kunnen vanaf nu een aansluiting bestellen op de AMS-IX East Africa Exchange point, die naar verwachting midden november 2013 live moet gaan. Op de exchange kunnen partijen aansluiten via Ethernet (E), Fast Ethernet (FE), 1 Gigabit Ethernet (GE) en 10GE-poorten. Poortcapaciteit tussen 10 Mbps en 1000 Mbps is ook beschikbaar via reseller SEACOM.

Door een professionele Internet hub in Kenia te ontwikkelen, breiden AMS-IX en KIXP hun samenwerking uit. AMS-IX werkte in 2011 al samen met KIXP, dat beheerd wordt door de Telecommunications Service Providers Association of Kenia (TESPOK). AMS-IX doneerde toen Gigabit Ethernet-apparatuur aan KIXP.

Job Witteman (foto), CEO van AMS-IX, zegt: “Oost-Afrika is een belangrijke groeimarkt, die wordt aangevoerd door Kenia, vooral vanuit ICT-oogpunt. In die regio wordt interconnectie steeds essentiëler ter ondersteuning van de zich ontwikkelende zakelijke activiteiten. Samen met KIXP willen wij hier onze bijdrage aan leveren door het Afrikaanse Internet-ecosysteem te helpen verbeteren.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!