Redactie - 17 september 2013

CumulusTrust introduceert online dienst Security Officer Online


CumulusTrust introduceert de nieuwe online dienst “Security Officer Online”. Deze dienst brengt certificering binnen handbereik van iedere Cloud- en SaaS-dienstverlener, zonder hoge investeringen vooraf. Hiermee zegt het bedrijf in te spelen op de toenemende vraag van de overheid en eindgebruikers naar gecertificeerde clouddiensten.

Frits Veltink (foto), Partner van CumulusTrust: “Door het groeiend aanbod Cloud- en SaaS-diensten heeft ook de overheid wet- en regelgeving omtrent dit onderwerp op de agenda gezet. Compliancy wordt dus steeds belangrijker. Maar voor veel bedrijven is het certificeringsproces een administratief project waar niet altijd voldoende tijd voor is. Met CumulusTrust willen wij dit proces vereenvoudigen”.

De drie pijlers onder deze dienst zijn een online ISMS-applicatie, online trainingsvideo’s en support door deskundige experts op het gebied van informatiebeveiliging. Allemaal voor één vaste prijs per maand.

De klant kan kiezen uit drie verschillende serviceniveaus, van uitsluitend online support tot projectmanagement en pre-audits on-site. Daarmee is Security Officer Online geschikt voor elke organisatie. CumulusTrust helpt bovendien Cloud- en SaaS-dienstverleners om hun klanten te faciliteren bij het bouwen van een eigen security managementsysteem voor informatiebeveiliging.

“Met deze dienst helpen we organisaties die geen eigen GRC-staf hebben, maar wel geconfronteerd worden met een toenemende vraag om gecertificeerde diensten te leveren”, zegt Temme Sikkema, Directeur van CumulusTrust. “Op basis van onze systematiek, met vooraf ingebouwde kennis, zijn we in staat kosteneffectief te werken voor onze klanten, zowel in de pre- als post certificeringsfase. Bovendien integreren we alle relevante beveiligingsstandaarden, zoals ISO27001, NEN7510 en PCI-DSS.” Martijn van Zoeren, CEO van DutchCloud maakt al enige tijd gebruik van de dienstverlening: “Naast de efficiënte aanpak geeft het ons ook de mogelijkheid hiermee onze certificering te integreren met onze klanten en partners, zodat de eindgebruiker een transparante en auditable clouddienst geleverd krijgt die voldoet aan compliance eisen.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!