Redactie - 19 september 2013

F5 Networks koopt Israelische Versafe


Het Amerikaanse F5 Networks, specialist in application delivery networks (adn) neemt voor een onbekend bedrag het Israelische Versafe over.

Versafe levert cloudgebaseerde software voor het opsporen van fraude en malware, onder andere bij e-commerce, online banking websites en andere webapplicaties. De software herkent snel de verschillen tussen een gewone klant en een cybercrimineel.

Versafe heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv, Israël en biedt beveiligingsoplossingen aan via een abonnementen-service, zonder dat het nodig is software te downloaden of apparaten te registreren. Hun toepassingen detecteren fraude op basis van malware en andere online bedreigingen voor mobiele en webtoepassingen.

Daarnaast beschikt het bedrijf over een Security Operations Center (SOC) vanuit waar nieuwe malware en aanvalstechnieken worden gedetecteerd en real-time advies wordt geven aan klanten hoe ermee om te gaan. Het SOC heeft zichzelf al eerder bewezen door de eerste te zijn die financiële malware en zero day-gaten in webapplicaties detecteerde.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!