Redactie - 19 september 2013

Eurofiber krijgt van ABN AMRO, ING en Rabobank 195 miljoen euro financiering


Eurofiber heeft een financieringsovereenkomst van 195 miljoen euro voor de lange termijn afgesloten met drie grote Nederlandse banken: ABN AMRO, ING en Rabobank. Met deze overeenkomst legt Eurofiber een solide financiële basis voor verdere groei in Nederland en België.

Het bedrijf werkt voortdurend aan de uitbreiding van zijn glasvezelnetwerk in nauwe samenwerking met strategische toeleveranciers en commerciële partners. In 2012 nam investeringsmaatschappij Doughty Hanson & Co naast Reggeborgh een belang in Eurofiber. In het tweede kwartaal van 2013 maakte het bedrijf de overnames bekend van UNET, Isilinx B.V. en IsiConneXion. Alle bedrijven zijn grote voorstanders van het open netwerkmodel voor connectiviteit voor de zakelijke markt.

Jaap Truijens (foto), CFO van Eurofiber, meldt in een persbericht: “Al onze bedrijven doen substantiële investeringen in de glasvezelinfrastructuur in Nederland en België. Zo stellen we onze klanten in staat om optimaal te profiteren van de oneindige mogelijkheden van glasvezelverbindingen. We zijn dan ook zeer verheugd dat we een overeenkomst hebben afgesloten met drie grote banken, die onze overtuiging delen in de toekomst van op glasvezel gebaseerde connectiviteit en vertrouwen hebben in ons bedrijfsmodel voor de lange termijn.”

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!