Redactie - 21 september 2013

Botnet-aanpakker FireEye krijgt beursnotering


FireEye, een Amerikaanse leverancier van firewalls, heeft haar beursgang bekendgemaakt. De beursgang aan de NASDAQ vond plaats op 20 september 2013 onder het symbool FEYE. Ceo Dave DeWalt en CTO Ashar Aziz (foto) mochten de bel luiden bij de beursgang.

Ruim 15 miljoen aandelen zijn vrijgegeven voor 20 dollar per aandeel. Alle aandelen worden aangeboden door FireEye.

FireEye is opgericht in 2006 door ex-Sun technisch specialist Ashar Aziz met als doelstelling het aanpakken van 'botnets' (grote verzamelingen van gehackte pc's die kunnen worden ingezet voor cybermisdaden en –aanvallen). Nu is het bedrijf naar de beurs getrokken, en heeft het aandelen verkocht ter waarde van ongeveer 300 miljoen dollar, waarbij de aandeel prijs van 20 dollar aanzienlijk hoger lag dan de initiële 15 tot 17 dollar prijsvork.

Met het opgehaalde geld gaat FireEye zowel zijn geografische aanwezigheid verder uitbouwen – met “nu al een significante aanwezigheid in Europa”, evenals de eigen technologie verder ontwikkelen (onder meer big data technieken) en eventueel interessante overnames doen. Het bedrijf heeft de nodige expertise en middelen in huis om de eigen technologie verder te ontwikkelen, en kan door zijn succes nu ook makkelijker topexperten uit de hele wereld aantrekken. Het bedrijf telt vandaag al meer dan duizend werknemers, zo meldt Datanews.

Door: Witold Kepinski  


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!