Interview Rolf Naberink (Interconnect): It-dienstverleners zijn welkom op gratis Virtual Private Cloud partnerevent
21-09-2013
Deel dit artikel:

Interview Rolf Naberink (Interconnect): It-dienstverleners zijn welkom op gratis Virtual Private Cloud partnerevent


Interconnect, een onafhankelijke zakelijke service provider, organiseert op donderdag 3 oktober 2013 het Virtual Private Cloud partnerevent in zijn datacenter in Eindhoven.

Tijdens dit gratis toegankelijke ochtendprogramma krijgen deelnemers alles te horen over de ontwikkelingen binnen het Virtual Private Cloud aanbod van Interconnect en de nieuwe mogelijkheden die dit voor channel partners met zich meebrengt. Het event wordt afgesloten met een lunch, waarna er voor geïnteresseerden een rondleiding in het datacenter wordt aangeboden. Dit zegt Rolf Naberink (foto), Marketing Manager van Interconnect Services, in gesprek met Dutchitchannel.nl.

Eindhoven en Den Bosch
Interconnect, dat actief is met datacenters in Den Bosch en Eindhoven, richt zich op vier speerpunten. Dat zijn datacenters, hosted telefonie, connectivity en virtual private cloud (IaaS), aldus Naberink. “Deze diensten bieden we ook aan via channel partners. We zien steeds meer resellers die bij ons aankloppen wanneer ze willen overgaan naar een nieuwe infrastructuur. In plaats van te investeren in nieuwe hardware, kiezen steeds meer organisaties ervoor hun serverpark te outsourcen. Ze willen hun infrastructuur virtualiseren en in de cloud zetten. Daarop kunnen ze managed services diensten aanbieden, zoals applicatiebeheer en -hosting.”

Volgens Naberink leidt het toenemend gebruik van cloud tot nieuwe vraagstukken, zoals die van veiligheid en beschikbaarheid van data. “Veel bedrijven zijn al met cloud bezig, maar anderen zijn nog zoekende en kijken eerst de kat uit de boom. Het overzetten van een ICT-infrastructuur naar een cloud-omgeving moet namelijk secuur uitgevoerd worden om dit te kunnen waarborgen. Interconnect biedt deze zekerheid van business continuity, hoge performance en betrouwbaarheid met de Virtual Private Cloud (VPC) oplossing.”

IBM en VMware
De VPC-oplossing van Interconnect is gebaseerd op IBM SVC Stretched Cluster technologie en VMware virtualisatie software zegt Naberink. “Virtual Private Cloud is een gevirtualiseerde infrastructuur die we als IaaS aanbieden. Een bedrijf of een partner neemt resources af, zoals storage, werkgeheugen en processorcapaciteit. Via een console kunnen ze dat volledig zelf beheren en daarmee services uitrollen. IBM SVC is een storage platform met hoge performance dat zorgt voor een hoge beschikbaarheid bij onze twee datacenters, waarbij de replicatie en beschikbaarheid van data belangrijk is. Met de Stretched Cluster technologie kom die ons in een goede oplossing voorzien, met tiered storage dat leidt tot een hoge performance. De reseller kan alles vanuit zijn eigen kantoor beheren. “Onze Virtual Private Cloud biedt een betrouwbare, schaalbare oplossing voor de outsourcing van servers met een zeer hoge beschikbaarheid en performance”, aldus Naberink. “Tijdens het Virtual Private Cloud-event op donderdag 3 oktober zullen wij uitgebreid ingaan op alle toepassingen die met het VPC-platform mogelijk zijn. Zo bieden we een complete toolkit voor partners. We lichten het verdienmodel toe en welke trainingen resellers kunnen volgen om succesvol van onze VPC-oplossing gebruik te maken. Daarnaast zal IBM ons uitleg geven over de techniek die ervoor zorgt dat de VPC flexibel en veilig met data om kan gaan. Tot slot bieden wij de deelnemers de kans om een kijkje te nemen in ons datacenter in Eindhoven.”

Leads
Volgens Naberink hebben business partners verschillende voordelen als ze gebruik maken van Interconnect Virtual Private Cloud. “Interconnect heeft alles in eigen beheer. We zijn onafhankelijk van derden, waardoor we snel kunnen schakelen. We hebben korte lijnen. We kunnen daardoor snel zaken koppelen en integreren op productniveau. Als bedrijven met ons samenwerken steken we daarin veel tijd en energie. Een samenwerking is voor ons meer dan inkoop en verkoop. We genereren bijvoorbeeld leads voor partners om hun business meer succesvol te maken. Als partners succesvol is, dan zijn wij dat ook.”

Inschrijven
Het Virtual Private Cloud partnerevent staat open voor elke IT-leverancier en IT-dienstverlener, aldus Naberink. “Het Virtual Private Cloud partnerevent is interessant voor traditionele automatiseerders, managed service providers en ISV’s die klanten hebben die interesse tonen in cloud diensten. Ze hoeven dan zelf geen cloudomgeving te bouwen, omdat ze met de Interconnect VPC-oplossing op een laagdrempelige manier clouddiensten kunnen aanbieden. Een van deze partners is IT-dienstverlener Acknowledge uit Eindhoven, dat aan zijn klanten managed services biedt op het VCP-cloudplatform van Interconnect. Op 3 oktober zal reseller Acknowledge over zijn ervaringen met het VCP-platform vertellen.”

Partners kunnen zich inschrijven op http://partnerevent.interconnect.nl/ 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters