Redactie - 24 september 2013

Apple verkoopt binnen drie dagen 9 miljoen iPhone 5s en iPhone 5c smartphones


Apple heeft bekendgemaakt dat slechts drie dagen na de introductie van iPhone 5s en iPhone 5c een recordaantal van negen miljoen van deze nieuwe iPhone-modellen verkocht is.

Verder is het compleet nieuw ontworpen iOS 7 al op meer dan 200 miljoen iOS-apparaten gedownload, waarmee dit de snelste software-upgrade ooit is. iPhone 5s en iPhone 5c zijn momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. De vraag naar iPhone 5s bleek veel groter te zijn dan het aanbod dat in eerste instantie beschikbaar was. Veel onlinebestellingen worden ergens in de komende weken geleverd.

"Dit is onze beste iPhone-launch tot nu toe. Het is nog nooit voorgekomen dat we al in het eerste weekend meer dan negen miljoen nieuwe iPhones verkochten", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Er was zoveel vraag naar de nieuwe iPhones dat onze eerste voorraad inmiddels al is uitverkocht. Maar er komen regelmatig nieuwe partijen binnen bij de winkels. We stellen het geduld van onze klanten op prijs en werken er hard aan om genoeg nieuwe iPhones te maken voor iedereen."

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!