Redactie - 26 september 2013

Oracle stimuleert Europese jongeren om te kiezen voor een carrière in technologie


Oracle vindt dat bedrijven en technologieleveranciers in Europa nu moeten profiteren van het momentum, zodat de EMEA-regio voorop blijft lopen in innovatie. Dit zegt Loïc le Guisquet (foto), Oracle's Executive Vice President Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) tijdens Oracle OpenWorld2013 in San Francisco.

Dit houdt ook in het stimuleren van jonge mensen om te kiezen voor een carrière in technologie. Le Guisquet: “Technologie heeft meer dan ooit het vermogen om het dagelijks leven, het zakendoen en de economie te transformeren. We zien in Afrika een hernieuwde ontwikkeling van de economie nu bedrijven technologie omarmen. Overal in de EMEA-regio behalen onze klanten geweldige resultaten. De technologie transformeert de klantervaring. Analytics biedt inzicht in eerder verborgen informatie vanuit big data. Cloud-computing helpt bedrijven om deze zaken sneller en completer uit te voeren. Om dit geweldige momentum vast te houden, moeten we nieuwe generaties inspireren om de mogelijkheden die technologie biedt, te omarmen. We moeten nu de ontwikkelaars en dataspecialisten van morgen vinden. Kennis en expertise op het gebied van informatietechnologie biedt enorme carrièremogelijkheden in alle sectoren. We moeten daar meer aandacht voor vragen.”

Grand Coalition for Digital Jobs
Oracle heeft enkele toezeggingen gedaan om het tekort aan vaardigheden in de regio te verkleinen, aldus Le Guisquet. "Oracle is een belangrijke supporter van de Grand Coalition for Digital Jobs, een EU-initiatief om meer studenten enthousiast te maken voor een loopbaan in de technologie. De not-for-profit Oracle Academy leidt leraren op en biedt IT-opleidingsprogramma’s aan 3.200 EMEA-opleidingsinstituten voor technologietraining. Zij bereiken bijna 800.000 studenten in 64 landen.Oracle blijft werken aan groei en training van talent door zijn nieuwe Oracle Sales Academy."

Door: Witold Kepinski  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!