Redactie - 24 september 2013

Microsoft onthult nieuwe tablets


Microsoft heeft maandag twee nieuwe Surface-tablets onthuld. De techgigant presenteerde een opvolger van zowel de Surface Pro als de Surface RT.

De Surface Pro 2 werd als eerst onthuld en is ten opzichte van de eerste versie op verschillende punten verbeterd. Zo belooft Microsoft dat de tablet ''95 procent sneller is dan alle laptops''. Bovendien is de kleurechtheid met 46 procent verbeterd, dankzij een ClearType HD-scherm, en ook de speakers produceren mooier geluid door Dolby-technologie. Verder is de prestatie van de GPU met 50 procent omhoog gegaan en gaat de accu 75 procent langer mee dan zijn voorganger.

Microsoft presenteerde ook een aantal nieuwe accessoires voor de tablet. De eerste was de Power Cover, een hoes met een batterij, die ervoor zorgt dat de batterij 2,5 keer langer meegaat dan die van de Surface Pro 1. Daarna kwam het Surface Docking Station aan bod. Hierop aangesloten heeft de tablet de beschikking over drie USB 2-ingangen, een USB 3-ingang, een Mini DisplayPort, een LAN-aansluiting en audio in- en uitvoer. Verder zijn er nieuwe, dunnere toetsenborden in meerdere kleuren te verkrijgen.

Wat betreft de Surface RT heeft Microsoft de naam RT laten vallen. De nieuwe tablet heet dan ook simpelweg Surface 2 en is 'lichter, dunner en sneller'. De snelheid van de wifi is verdubbeld en de CPU-snelheid is aanzienlijk toegenomen. Verder gaat de batterij 25 procent langer mee, spiegelt het scherm minder en is de cameraresolutie omhoog gegaan. Ook wordt de tablet standaard geleverd met Windows 8.1.

Tot slot gaat voor beide tablets op dat de kickstand in twee standen te gebruiken, waardoor de Surface prettiger op schoot of op het bureau te gebruiken is.

De nieuwe Surfaces zijn vanaf 22 oktober beschikbaar in 22 landen, waaronder ook Nederland. De docking station, de auto-oplader en de wireless adapter zijn nog niet in Nederland beschikbaar. De Surface is vanaf 336 euro te koop en de Pro gaat minimaal 889 euro kosten.

(c) ANP 

   

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!