Redactie - 25 september 2013

Canon, HP, Samsung en Xerox beginnen alliantie voor mobile printing


Vier grote spelers in de markt van printers hebben een samenwerkingsverband opgericht ter promotie van mobile printing. De zogeheten Mopria Alliance brengt Canon, HP, Samsung en Xerox samen.

Mopria richt zich op het vereenvoudigen en beter beschikbaar maken van technologie voor draadloos afdrukken vanaf smartphones, tablets en andere mobiele apparaten. Zo gaan de fabrikanten onder meer dezelfde software drivers gebruiken. Daardoor hoef je geen andere driver te installeren als je iets op een printer van een ander merk mobiel wilt afdrukken.

Ook maakt het samenwerkingsverband zich hard voor industriestandaarden op het vlak van mobile printing. Hiermee samenhangend willen ze een gezamenlijk ontwikkelplatform optuigen. Daarmee kunnen softwareontwikkelaars op een eenvoudige manier mobiele applicaties voorzien van mobile printing.

Andere fabrikanten en softwareontwikkelaars kunnen toetreden tot de alliantie. Zij worden wel verplicht om de software development kit (SDK) en de application programming interface (API) van Mopria te gebruiken.

Door: Diederik Toet 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!