Redactie - 01 oktober 2013

Salland Computers BV start door als refurbished specialist met hulp van onbekende investeerder


IT-webwinkel Salland Automatisering B.V., dat in juni faillissement aanvroeg, is weer in de lucht met een website vol refurbished producten. Het bedrijf, heeft een onbekende investeerder gevonden.

Salland Automatisering B.V. bestond sinds 2001 en ging van de zomer failliet door een aanzienlijke daling van de omzet en het aantal bestellingen. Dit viel onder andere te wijten aan de economische crisis.

Salland heeft zijn online deuren weer geopend na een doorstart onder de naam Salland Computers BV dat te vinden is op Salland.eu. Er staan onder andere refurbished producten te koop. Er zijn een paar partijen in Nederland die gespecialiseerd zijn in refurbished producten, zoals Infotheek uit Leiden.

Hardware overschotten
Verder krijgt de redactie van dutchitchannel.nl melding van diverse channel partners dat sommige hardware resellers flinke overschotten hebben en deze proberen kwijt te raken, mogelijk ook als refurbished. Die onbekende en deskundige investeerder heeft kennelijk iets met refurbished hardware business. De nieuwe Productcatalogus Refurbished september 2013 (pdf) van Salland zit er vol mee.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!