Redactie - 04 oktober 2013

Intel omhelst open source hardwareplatform Arduina met Intel Galileo-systeembord


Intel CEO Brian Krzanich (foto) heeft een samenwerking aangekondigd met Arduino LLC, een open source hardwareplatform dat populair is bij educatieve instellingen en bij mensen die zelf elektronische systemen maken.

Krzanich onthulde daarbij het Intel Galileo-systeembord, een complete microcomputer op een compact systeembord, gebaseerd op de nieuwe Intel Quark SoC X1000.  Galileo is het eerste product van een nieuwe familie van Arduino-compatibele systeemborden voor ontwikkelaars, gebaseerd op Intel architectuur.

Krzanich kondigde tevens aan dat het bedrijf de komende 18 maanden 50.000 Intel Galileo-systeemborden zal doneren aan 1.000 universiteiten over de hele wereld.
Met de Arduino-ontwikkelkits en programmeerinterfaces kunnen creatievelingen, ontwerpers en doe-het-zelvers – die vaak geen technische achtergrond hebben – gemakkelijk interactieve systemen of omgevingen bouwen. Voortbouwend op het Galileo ontwikkelbord, zullen Intel en de Arduino-gemeenschap nauw blijven samenwerken aan toekomstige producten met de prestaties, schaalbaarheid en mogelijkheden van Intel-technologie.

Door: Witold Kepinski


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!