Redactie - 04 oktober 2013

Google organiseert YouTube Music Awards


Zondag 3 november worden voor de allereerste keer de YouTube Music Awards uitgereikt. Tijdens dit evenement eren YouTube-fans artiesten en nummers die dankzij YouTube het afgelopen jaar wereldwijd hebben gescoord. In tegenstelling tot traditionele award shows treden niet alleen topartiesten als Eminem, Lady Gaga en Arcade Fire op, maar ook enkele grote YouTube-sterren, waaronder Lindsey Stirling en CDZA. Naast de liveshow op Pier 36 in New York worden er ook muzikale events in Seoul, Moskou, Londen en Rio de Janeiro georganiseerd.

De YouTube Music Awards eren YouTube als dé plek voor muziek, waar beroemde artiesten met honderden miljoenen mensen wereldwijd in contact komen en nieuwe trends in muziek bepalen; of het nu de hit ‘Love the Way You Lie’ van Eminem is, het 'Here Comes the Night Time’ van Arcade Fire of Lady Gaga die de videoclip opnieuw uitvindt. De YouTube-fans uit deze wereldwijde community zijn dan ook de drijvende kracht achter de YouTube Music Awards. De nominaties worden op 17 oktober bekend gemaakt en zijn bepaald op basis van de best bekeken en meest gedeelde video's van het afgelopen jaar. De fans hebben uiteindelijk de laatste stem in het bepalen van de winnende nummers en artiesten door hun favorieten te delen via sociale media.

"YouTube is de thuisbasis voor zowel bekende muziekartiesten als opkomende muzikale talenten", zegt Danielle Tiedt, YouTube's Vice President of Marketing. "De invloed van onze wereldwijde community is duidelijk merkbaar in de muziekindustrie. Dit willen we graag samen met onze fans vieren met een heel nieuw soort prijsuitreiking: de allereerste YouTube Music Awards."

"De avond staat in het teken van creativiteit en het ontwikkelen van nieuwe concepten geheel in YouTube-stijl", aldus Spike Jonze, filmmaker en creatief directeur van de YouTube Music Awards. "Naast het uitreiken van de awards gaan we ook live videoclips maken die avond. De hele nacht moet voelen als één grote YouTube-video. Samen met een aantal topartiesten en filmmakers maken we er een spectaculaire liveshow van. YouTube-fans van over de hele wereld kunnen er live bij zijn dankzij de YouTube livestream."

De YouTube Music Awards zijn in samenwerking met Kia Motors Corporation en filmmaker en videoproducent Spike Jonze als creatief directeur tot stand gekomen. De acteur Jason Schwartzman is de presentator die avond en VICE Media en Sunset Lane zijn de uitvoerende producenten. 
 
Door: Witold Kepinski



  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!