Redactie - 10 oktober 2013

Interxion bouwt negende datacenter in Frankfurt


Interxion, speler in carrier- en cloud-neutrale colocatie-datacenterdiensten, kondigt de bouw aan van haar negende datacenter op de Interxion campus in Frankfurt (“FRA 9”) om tegemoet te komen aan de vraag van hun klanten.

FRA 9 moet volgens de planning in het eerste kwartaal van 2014 operationeel zijn en zal beschikken over ongeveer 800 vierkante meter datacenterruimte en 1MW elektrisch vermogen voor klanten. “De vraag naar onze producten en diensten blijft groot in Frankfurt, mede vanwege onze Communities of Interest, maar ook gesteund door de stabiele Duitse economie. Wij groeien in diverse segmenten, bijvoorbeeld voor cloud-aanbieders, de financiële dienstverlening en digital media”, aldus David Ruberg (foto), CEO van Interxion. “Met FRA 9 kunnen we onze capaciteit al vergroten vóór de oplevering van de eerder aangekondigde uitbreiding van FRA 8; hiermee zorgen we ervoor dat we blijven voldoen aan de vraag van onze klanten.”

De investeringen voor FRA 9 bedragen circa 13 miljoen euro. De locatie is vastgelegd via een langlopend huurcontract en zal toegang hebben tot het bestaande campusvermogen. Ook de krachtige en veelzijdige netwerkverbindingen van de Interxion-campus in Frankfurt zullen via deze locatie beschikbaar zijn. De verwachte investeringen in 2013 zijn opgenomen in de begroting voor 2013 die het bedrijf eerder heeft gepubliceerd.

Als antwoord op de aanhoudende vraag versnelt Interxion ook de tweede fase van de eerder aangekondigde uitbouw van FRA 8. Volgens de aangepaste planning is de tweede fase van 900 vierkante meter operationeel in de tweede helft van 2014, in plaats van in 2015. De eerste fase is volgens planning beschikbaar in de eerste helft van 2014.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!