Redactie - 10 oktober 2013

Henk van der Heijden, Jürgen Schulze en Hans Wetsteijn starten TecHarbor


Drie ervaringsdeskundigen uit de security-branche hebben samen een nieuw bedrijf opgestart. TecHarbor wil een nieuw soort verkoopkanaal zijn voor toepassingen in informatiebeveiliging, meer specifiek in risk management. Het bedrijf is gestart met kantoren in Rotterdam en München.

Oprichters van TecHarbor zijn Henk van der Heijden (foto), Jürgen Schulze en Hans Wetsteijn. Van der Heijden was voorheen verantwoordelijk voor de security business unit van CA Technologies. Daarvoor leidde hij de Europese activiteiten van het Israelische beveiligingsbedrijf Comsec en de wereldwijde security-divisie van EDS.

Schulze komt eveneens van de EMEA Security business unit van CA Technologies en werkte daarvoor bij Tech Data, Symantec en Mindjet. Wetsteijn was de oprichter en CEO van hostingbedrijf BlueDome.

Terug naar de basis
TecHarbor wil de verkoop van security-toepassingen hervormen door een ander aanbod en model te hanteren en terug te gaan naar de basis. “We maken een opvallende entree door juist terug te gaan naar kernelementen van de bedrijfsvoering. We willen mensen in staat stellen IT te gebruiken om hun werk beter te doen, terwijl de risico’s voor het bedrijf en de medewerkers beperkt worden”, aldus Van der Heijden. “Onze ambitie is groot. We geloven in onze aanpak en zijn overtuigd van een snelle groei in Europa.”

De focus ligt op risk management-toepassingen als Identity Access Management (IAM), databeveiliging en compliancy. Van der Heijden: “We plaatsen ‘Identity’ als middelpunt van onze aanpak. IT security is slechts de helft van het verhaal om een bedrijf succesvol te laten draaien.”

Assortiment
Het aanbod van TecHarbor bestaat uit verschillende producten die zich in de markt reeds hebben bewezen en door analisten als IDC zijn aangewezen als buitengewoon effectieve toepassingen. “We leveren producten waar we zelf helemaal achter staan, doordat ze onze visie op beveiliging ondersteunen. Dat zijn lang niet altijd de traditionele spelers, maar juist die partijen die met dezelfde blik naar security kijken”, aldus Van der Heijden.

Investeerders
TecHarbor heeft gelijk al de steun gekregen van verschillende private investors en heeft een stappenplan voor snelle uitbreiding in EMEA, gebaseerd op de eigen infrastructuur en geselecteerde go-to-market partners. Binnenkort worden ook meer technologiepartners toegevoegd.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!