Redactie - 14 oktober 2013

Dutchitchannel.nl en Executive-people.nl doen verslag van VMworld 2013 Barcelona


De redacties van Dutchitchannel.nl en Executive-people.nl doen verslag van VMworld 2013 in Barcelona. VMware viert dit najaar haar 15-jarig bestaan en organiseert voor de tiende keer de VMworld conferentie voor eindgebruikers en channel partners. Eind augustus vond de Amerikaanse VMworld in San Francisco plaats.

Tijdens VMworld 2013, dat van 15 tot en met 17 oktober in Barcelona plaatsvindt, bouwt VMware voort op de positie die het bedrijf in server virtualisatie heeft bereikt en kondigt het nieuwe technologieën aan die zijn rol van virtualisatiespecialist uitbreidt naar elk domein van het datacenter. VMware zegt zijn klanten infrastructuur te bieden waarmee ze de transitie naar het mobiele cloud-tijdperk kunnen maken. 

Software-defined datacenter
Sponsors van VMworld 2013 zijn onder andere EMC, Cisco, Dell, NetApp en HP. VMworld 2013 bouwt verder op VMware's visie op het software-defined datacenter. Die visie bouwt voort op VMware's erfgoed van servervirtualisatie en berust op dezelfde basisprincipes van abstractie, pooling en automatisering. Het bedrijf voegt flexibiliteit, automatisering en efficiëntie toe aan storage en networking. Dit jaar komt die visie op het software-defined datacenter daadwerkelijk tot leven, aldus VMware.

NSX
Deelnemers krijgen meer informatie over nieuwe oplossingen zoals de VMware NSX, VMware Virtual SAN, VMware vCloud Suite 5.5 en VMware vSphere met Operations Management 5.5. Hiermee levert VMware een software-defined datacenter en herdefiniëert de rol van de hypervisor in het datacenter, zo zegt de leverancier.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!