Redactie - 15 oktober 2013

VMware koopt Desktone


VMware koopt voor een onbekend bedrag Desktone, specialist in virtuele desktops en desktop as a servive oplossingen voor private, hybride en public clouds.

VMware maakte dit bekend tijdens de VMworld 2013 conferentie in Barcelona. Desktone kan worden gecombineerd met Cisco en NetApp oplossingen. VMware wil hierdoor betere end-user computing in de cloud bieden, aldus Sanjay Poonen, vice-presdient end-user computing bij VMware. 

DaaS
De Desktops as a Service (DaaS) oplossing van Desktone helpt dienstverleners de gewoonlijke uitdagingen van virtuele desktop implementatie te omzeilen door vermindering in de startup kosten en management complexiteiten. VMware werkt hierbij nauw samen met Cisco, Dell, Fujitsu, NEC, Dimension Data, NaviSite, Logicalis en NetApp.

BYOD
Met de gecombineerde Desktone en NetApp oplossing kunnen dienstverleners bijvoorbeeld snel een volledige service installeren die gebruikers in staat stelt makkelijk de vruchten te plukken van virtuele desktops zoals ondersteuning van mobiele gebruikers, het helpen beschermen van intellectueel eigendom en het ondersteunen van de vraag van gebruikers naar een Bring Your Own Device (BYOD) beleid.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!