Redactie - 15 oktober 2013

VMware breidt vCloud Hybride Service aanbod uit en start betaversiedienst in Europa


VMware introduceert tijdens zijn jaarlijkse Europese VMworld 2013 conferentie in Barcelona nieuwe hybride cloud-beheermogelijkheden en een online marktplaats voor vCloud Hybrid Service-applicaties. VMware breidt daarbij zijn vCloud Hybrid Service uit in het Verenigd Koninkrijk met een eerste datacenter in Slough. Deze bètaversie van de dienst zal in het vierde kwartaal beschikbaar zijn. De algemene versie wordt verwacht in het eerste kwartaal volgend jaar.

VMware vCloud Hybrid Service is gebouwd op VMware vSphere en helpt klanten om bestaande applicaties, netwerken, beheer en tools in te zetten in zowel on-premise als off-premise omgevingen. De beschikbaarheid in het Verenigd Koninkrijk is VMware’s eerste stap om de IaaS-oplossing internationaal uit te rollen. Het biedt klanten in Europa de snelste weg naar de cloud.

“Het Verenigd Koninkrijk is een van de grootste IT-markten in Europa. VMware wil klanten graag helpen met een public cloud, lokaal, in eigen land, waarmee ze hun huidige datacenters kunnen uitbreiden en nieuwe cloud-applicaties kunnen implementeren”, zegt Bill Fathers, senior vice president en general manager, Hybrid Cloud Services Business Unit bij VMware. “Dit is onze eerste mijlpaal in het leveren van cloud-diensten in Europa. VMware vCloud Hybrid Service groeit snel in de Verenigde Staten en deze uitbreiding adresseert uitdagingen in de UK en Europa op het gebied data lokaliteit, privacy security en soevereiniteit.”

Online marktplaats voor vCloud Hybride Service
De nieuwe online marktplaats biedt toegang tot 3800 pre-gekwalificeerde applicaties en online resources. Het is een platform waar klanten oplossingen voor vCloud Hybrid Service kunnen vinden, downloaden, testen en kopen. Zo kunnen klanten VMware-aanbiedingen vinden en implementeren en belangrijke SaaS-oplossingen voor vCloud Hybrid Service kopen. Daarnaast hebben ze keuze uit duizenden virtuele applicaties van vCloud Hybrid Service en kunnen ze er richtlijnen en best practises vinden voor eigen licenties van vCloud Hybrid Service.

Integratie van VMware Hybrid Cloud beheeroplossingen
VMware introduceert nieuwe integraties tussen vCloud Hybrid Service en hybride cloud-beheeroplossingen voor de combinatie met vSphere Web Client, vCloud Application Director, Hyperic en Configuration Manager:

VMware vSphere Web Client - in december verschijnt een nieuwe plug-in waarmee beheerders vCloud Hybrid Service rechtstreeks kunnen beheren vanuit de browser en de vSphere web client.

VMware vCloud Automation Center 5.2 en 6.0 - vCloud Hybrid Service is gecertificeerd als volledig compatibel met vCloud Automation Center 5.2 en 6.0.

Dankzij deze integraties kunnen volgens VMware klanten hun bestaande beheertools uitbreiden naar de cloud en een geïntegreerde IT-omgeving realiseren in eigen datacenters en de cloud.

Door: Witold Kepinski


  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!