Redactie - 15 oktober 2013

Verizon biedt Universal Identity Services nu ook in Europa


Verizon Enterprise Solutions breidt de beschikbaarheid van zijn cloud-gebaseerde identiteitsplatform Verizon Universal Identity Services per uit naar Europa. Voorheen was dit platform alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

De nieuwe generatie van deze oplossingen beschikt volgens Verizon over diverse gebruiksvriendelijke functies, zoals een vernieuwde mobiele app, Quick Response-toegang met behulp van persoonlijke codes en een vereenvoudigde interface waarmee identiteiten makkelijk zijn te beheren.

Verizon Universal Identity Services gebruikt multifactor authenticatie om de identiteit van gebruikers te verifiëren. Dit werkt door de gebruikersnaam en wachtwoord van een individu te combineren met een apparaat (bijv. een smartphone) dat een eenmalig wachtwoord genereert of een biometrische scan, zoals vingerafdrukherkenning. Als gebruikers eenmaal zijn geauthenticeerd krijgen ze via een beveiligde verbinding toegang tot online content, zoals websites, vertrouwelijke bedrijfsinformatie of zelfs medische gegevens, via hun pc, laptop, smartphone of tablet.

Het Verizon-platform is beschikbaar op iOS, Android, Windows en Blackberry en is te gebruiken voor het valideren van identiteiten van werknemers, partners en klanten. Het platform beschikt ook over de mogelijkheid wettelijk bindende digitale handtekeningen te gebruiken, bijvoorbeeld voor elektronische recepten, het online indienen van belastingformulieren of het vernieuwen van licenties.

Daarnaast biedt de interface voor eindgebruikers ook een dashboard voor beheerders met rapportagemogelijkheden waarmee organisaties kunnen laten zien dat ze voldoen aan alle compliance-voorschriften op het gebied van beveiliging, aldus Verizon.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!