Redactie - 16 oktober 2013

Office 365 ProPlus wordt gratis voor studenten


Vanaf 1 december 2013 kan iedere onderwijsinstelling die Office 365 ProPlus of Office Professional Plus heeft uitgerold voor al hun medewerkers en docenten, Office 365 ProPlus gratis aanbieden aan studenten. Dat betekent dat alle studenten en scholieren vanaf 1 december via de eigen onderwijsinstelling gratis kunnen beschikken over Office 365 zowel op school als thuis.

Met dit nieuwe Student Advantage aanbod krijgen scholieren en studenten beschikking over dezelfde productiviteitsprogramma’s en diensten die ook door bedrijven worden. Ten eerste krijgen ze de volledige versie van de Office programma’s Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access. Deze Office 365 ProPlus licentie is een user-based licentie die een student op maximaal 5 pc’s of Mac’s en 5 mobiele apparaten zoals een iPhone of Android smartphone mag installeren.

Office 365 ProPlus draait op een pc, niet in de browser of op een remote server. Met Office 365 ProPlus loggen de gebruikers in op Office. Zo krijgen ze toegang tot hun roaming instellingen en kunnen ze snel hun documenten openen die zijn opgeslagen in SkyDrive Pro (onderdeel van SharePoint). Ze kunnen ook de lokale opslagruimte van hun computer gebruiken.Met de click-to-run-technologie van Office 365 ProPlus kunnen studenten de Office-applicatie streamen naar een andere pc, bijvoorbeeld in de bibliotheek, en kunnen ze daarna aan de slag aldus Microsoft.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!