Redactie - 16 oktober 2013

Intel boekt stabiele omzet en winst over derde kwartaal


Chipfabrikant Intel heeft over het derde kwartaal van 2013 3 miljard dollar winst geboekt bij een omzet van 13,5 miljard. Winst en omzet zijn vrijwel gelijk aan de cijfers van dezelfde periode een jaar eerder.

De onderneming zag in Q3 zijn omzet in de PC Client Group, een van de grootste onderdelen van het concern, afnemen met 3,5 procent ten opzichte van een jaar geleden. De omzet bedroeg er 8,4 miljard dollar.

Daar staat tegenover dat de Data Center Group van Intel zijn omzet in het kwartaal zag toenemen tot 2,9 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 12,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bij de andere architectuuronderdelen van Intel, goed voor 1,1 miljard dollar omzet, daalde de omzet 9,3 procent.

Voor het vierde kwartaal verwacht Intel een omzet van 13,7 miljard dollar, een fractie boven het omzetcijfer van Q3. De winstmarge bedraagt in het laatste kwartaal van 2013 naar verwachting 61 procent. In het derde kwartaal was dit 62,4 procent.

In het afgesloten kwartaal bracht Intel meer dan veertig nieuwe producten uit. Veel daarvan betreffen zogeheten ‘ultra-mobile devices’ en ‘2-in-1’-systemen.

(DT)

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!