Redactie - 18 oktober 2013

CNV Bondgenoten: onzekerheid troef KPN IT Solutions


 Er is van alles aan de hand binnen KPN IT Solutions, zo meldt CNV Dienstenbond op zijn website. Naar verluidt schrapt het bedrijf de komende tijd tientallen banen. Hieronder enkele citaten wat op de website staat.

"De afgelopen tien jaar zijn heel ‘dynamisch’ geweest voor werknemers van oud-Getronics (Pink Roccade). De organisatie heeft zich met piepen en zuchten van zelfstandig beursgenoteerd en internationaal opererend bedrijf bewogen naar een modale speler op de Nederlandse markt en onderdeel van KPN", aldus de vakbond.

Steven van Schilfgaarde (CEO) en Joanne Uijen (VP HR) gaan per 1 oktober weg bij het bedrijf, vervolgt CNV Bondgenoten: "Uiteraard in ‘goed overleg’ zoals dat dan heet. We begrijpen dat de reden van vertrek te maken heeft met een niet door de Raad van Bestuur van KPN gesteunde strategie. Hierbij zou een sterke internationale partner gezocht worden om op die manier IT Solutions onafhankelijker van KPN neer te zetten. Dat leek ons aan de buitenkant overigens een logische strategie aangezien vorig jaar KPN ZM opnieuw ingericht is en een grote groep werknemers daar naartoe is verhuisd. KPN heeft er uitgehaald wat ze dachten nodig te hebben voor de gewenste samenvoeging Telecom en IT. We zijn benieuwd naar de gevolgen van het afbreken van deze partnering strategie. Zoals we het nu begrijpen zal eerst een integratie plaatsvinden van stafdiensten met KPN ZM. De aansturing van huidig KPN IT Solutions komt bij KPN ZM te liggen o.l.v. John van Vianen. De juridische entiteit van IT Solutions blijft vooralsnog behouden en daarmee ook de eigen arbeidsvoorwaarden (dus ook het sociaal plan en de pensioenregeling). Er zijn op dit moment geen signalen dat KPN hier iets in zou willen wijzigen. Uiteraard gaan we snel het gesprek aan met KPN over de nieuwe situatie."

Visie KPN
De vakbond besluit: "Wat ons het meeste zorgen baart, en dat zullen we ook overbrengen, is het ontbreken van een andere visie op het IT bedrijf binnen KPN. Het niet willen volgen van een internationale partnering strategie zoals eerst de bedoeling was is een keuze. Daaropvolgend dient wel een andere volwaardige strategie te staan. Wat is nu de bedoeling? Doorgaan op de oude voet en snijden in de personeelsomvang is wat ons betreft geen optie. De ondernemingsraad, die zich in eerste instantie moet buigen over de bestuurderswisseling, zal er niet anders inzitten."

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!