Nutanix meldt sterke groei van non-SAN storage oplossingen in EMEA

Nutanix meldt sterke groei van non-SAN storage oplossingen in EMEA

Nutanix meldt sterke groei van non-SAN storage oplossingen in EMEA

23-10-2013

Nutanix meldt sterke groei van non-SAN storage oplossingen in EMEA


Nutanix, leverancier van schaalbare, geconvergeerde oplossingen voor datacenterinfrastuur, meldt tijdens VMworld 2013 in Barcelona een sterke groei in de EMEA-regio, waaronder ook in Nederland.  Dit meldt Dirk Marichal, Vice President Nutanix EMEA. De wereldwijde omzet ligt nu op 80 miljoen dollar. De ambitie is om dat binnen een jaar te verdubbelen.

Nutanix verkoopt uitsluitend indirect via een partnerprogramma. Er zijn nu 140 Nutanix EMEA partners,waaronder Telindus en  Het Nutanix Partner Network is het gevolg van de snelle uitbreiding van het resellerkanaal wereldwijd en het groeiende succes van het bedrijf. In Nederland is de technologie van Nutanix verkrijgbaar bij distributeur Terach.

Het programma heeft als doel het Nutanix Virtual Computing Platform beter te vermarkten. Het Nutanix Virtual Computing Platform is een oplossing voor het samenvoegen van de compute- en storage-infrastructuur. Door de serverlaag en storagelaag samen te voegen haalt de IT-afdeling de bottleneck uit het netwerk en vergroot het hiermee schaalbaarheid en efficiency.

Het geconsolideerde platform van Nutanix heeft geen Storage Area Network (SAN) meer nodig ondersteunt alle virtualisatie-technieken zoals servervirtualisatie, virtual desktop-initiatieven, testapplicaties, private clouds, big data (Hadoop) projecten en disaster recovery. Dankzij het Nutanix Partner Network zijn partners beter in staat deze oplossing aan te bieden doordat er meer aandacht is voor training en andere verkoopondersteunende maatregelen, aldus Jan Ursi (foto), Director EMEA, Channel Sales & Field Marketing bij Nutanix: “Big data, cloud computing en virtuele omgevingen drukken zonder twijfel hun stempel op het datacenter en de huidige infrastructuur kan het gewoon niet bijbenen. Er is grote behoefte aan geconvergeerde oplossingen en met ons nieuwe partnerprogramma willen we resellers in staat stellen de best mogelijke oplossingen aan te bieden. Op die manier kunnen klanten profiteren van een nieuw, modern datacenter.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage