Redactie - 21 oktober 2013

Nederland organiseert in 2015 internationale conferentie over cybersecurity


Nederland organiseert in 2015 de vierde internationale cyberconferentie. Dat is korgeleden bekendgemaakt bij de afsluiting van de derde conferentie in Seoul, Zuid-Korea. Eerdere conferenties over dit onderwerp werden gehouden in Londen (2011) en Boedapest (2012).

Cyber security is een snel groeiende uitdaging die niet alleen een nationale, maar ook een internationale respons vraagt. Met het gastheerschap van deze conferentie neemt Nederland het voortouw op een thema dat iedereen dagelijks raakt, meldt de rijksoverheid op zijn website. ‘Het biedt Nederland een goede gelegenheid om de internationale cyberagenda vorm te geven en de internationale positie van Nederland als kennis- en IT-land te verstevigen.’

Seoul was de afgelopen dagen het toneel van de derde internationale cyberspace-conferentie. Er waren meer dan 1600 deelnemers vanuit de hele wereld naar de Koreaanse hoofdstad afgereisd. Het zijn overheidsvertegenwoordigers, zakelijke leiders en experts op het gebied van internetbeveiliging. Zij kwamen onder meer overeen dat bestaande internationale wetgeving beter moet worden geïmplementeerd tegen webdreigingen.

De organisatie van de conferentie ligt in handen van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie.

(DT)

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!