Redactie - 24 oktober 2013

Dell beschouwt partners als basis voor verdere groei


Michael Dell (foto) beschouwt zijn channel partners als de basis voor verdere groei van het bedrijf. Dat zei hij tijdens een sessie voor pers en analisten tijdens de Dell Technology Camp in Parijs.

Michael Dell zei verder dat hij weer zijn eigen koers kan varen, net zoals toen hij in 1984 begon als niet-beursgenoteerd bedrijf. Hij en zijn investeerders betaalden aandeelhouders 24,4 miljard dollar om van de beurs te gaan.

De sales relatie met partners is goed: 35 procent van de commercial omzet gaat via de channel, in Nederland wordt dat onder andere gedaan met Datad, SLTN, Scholten Awater en SCC. Copaco is distributeur van Dell. "We kunnen het verkooppercentage dat via channel gaat verder laten groeien", aldus Michael Dell. Onder andere als partners meer end-to-end solutions aanbieden met oplossingen voor client business en datacenter oplossingen bestaande uit software, security, storage en networking. De omzet in de enterprise business is nu 21 miljard dollar, maar dat mag wel meer worden, aldus Michael Dell. 

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!