Redactie - 24 oktober 2013

Dell ziet aantal Premier en Preferred partners met bijna 30 procent toenemen


De vijfde editie van de jaarlijkse PartnerDirect Solutions Conference van Dell is gehouden in Parijs met een strategische update van Michael Dell (foto) aan 350 partners. Ze kwamen uit alle delen van de EMEA-regio bijeen om meer te horen over de nieuwe oplossingen van Dell en de plannen voor 2014. 

Datad
Dell maakte daarnaast de winnaars bekend van haar jaarlijkse “Country Partner of the Year Awards”. Deze prijzen worden uitgereikt aan de best presterende partners van elk land, waarbij de Nederlandse eer ten beurt viel aan Datad. De “EMEA Partner of the Year Award” werd gewonnen door Econocom uit Frankrijk.

In zijn keynote wees Michael Dell op de belangrijke rol die de channel speelt in de strategie van het bedrijf om totaaloplossingen te leveren. Verder ging hij in op de kansen die in het verschiet liggen in een tijd waarin ICT een aandrijver blijkt voor verbeteringen in de manier waarop we leven en de manier waarop organisaties worden gerund. Tijdens het evenement vierde Dell de consistente groei van haar partnerprogramma. Binnen EMEA zijn inmiddels 1.174 Premier en Preferred partners actief — een groei van 29 procent ten opzichte van het vorige jaar.

Dell zegt verder zijn aanbod van integrale oplossingen uit te breiden om partners meer commerciële mogelijkheden te bieden op nieuwe technologische gebieden. Tijdens het evenement stelde Dell de vier belangrijkste ontwikkelingen centraal die van invloed zijn op het partnerkanaal en de ICT-branche: Transform, Connect, Inform en Protect.

Online Solutions Configurator
De bijeenkomst in Parijs was gericht op de mogelijkheden die het PartnerDirect-programma partners biedt om hun omzet te vergroten door beter in te spelen op de behoeften van hun klanten. Een van de tools hiervoor is de Online Solutions Configurator, die partners helpt om hun omzet te verhogen. Deze tool werd al in de eerste vijf maanden na zijn introductie door meer dan zeshonderd partners in tien landen gebruikt. Partners geven aan dat de tool hen helpt om offertes op maat op te samen te stellen en zij zo van tijd- en kostenbesparingen profiteren.

Door: Witold Kepinski


  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!