Redactie - 29 oktober 2013

ITB2 Datacenters levert glasvezel ecosysteem aan industrieterrein De Ecofactorij in Apeldoorn

ITB2 Datacenters, een Nederlandse aanbieder van energie-efficiënte datacenters, heeft de aanleg van een glasvezel ecosysteem op het industrieterrein De Ecofactorij in Apeldoorn voltooid. Op het industrieterrein is één van de datacenters van ITB2 gevestigd. Alle bedrijven op het industrieterrein zijn nu redundant middels twee routes en meerdere vezels aangesloten op het ‘Ecofactorij Glasnet’ van ITB2.

ITB2 Datacenters heeft het betreffende datacenter op industrieterrein Ecofactorij een paar maanden geleden geopend. Het carrierneutrale datacenter beslaat 1.500 (3x500) m2 netto colocatie vloeroppervlak en is zeer energie-efficiënt en milieuvriendelijk gebouwd (met een gecalculeerde energiezuinige PUE-waarde van 1,07, gebruikmakend van windenergie en duurzame materialen). Via het Ecofactorij Glasnet, het eigen ecosysteem met glasvezelverbindingen, wil ITB2 Datacenters de bedrijven in de omgeving op een laagdrempelige manier een energie-efficiënt alternatief bieden voor de eigen computerruimtes.

Inmiddels neemt 70 procent van de bedrijven op het industrieterrein colocatie diensten van ITB2 af. Via het Ecofactorij Glasnet is ITB2 van plan om ook value-add diensten te leveren, zoals VoIP, het uitlezen van de energiemeters van de aangesloten bedrijven (smart grid) en IP-gebaseerde camerabewaking.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!