Ingram Micro neemt fulfillmentplatform Shipwire over
29-10-2013

Ingram Micro neemt fulfillmentplatform Shipwire over


Ingram Micro, een Amerikaanse IT-distributeur, neemt het Amerikaanse bedrijf Shipwire over. Shipwire levert software voor de afhandeling van bestellingen die zijn geplaatst via webshops. Zijn IT-platform voor de fulfillment en voorraadbeheer (supply chain management) wordt wereldwijd gebruikt in zogeheten pick-pack-ship-magazijnen voor meer dan duizend merken en webwinkels.

Met de overname hoopt Ingram Micro, die zelf ook oplossingen voor voorraadbeheer biedt, verder te groeien. De onderneming schat de totale markt voor de fulfillment van webwinkels op groter dan 40 miljard dollar per jaar. Het bedrijf verwacht dat de markt tot in 2015 groeit met ten minste 10 procent.

De overname stelt Ingram Micro ook in staat om zijn grote en middelgrote klanten beter te bedienen. De afhandelingstijd zou verkorten en de complexiteit zou afnemen als gevolg van de inlijving van Shipwire.

Shipwire wordt een volwaardig dochterbedrijf van Ingram Micro. De partijen hopen de overname af te ronden voor eind 2013. Het is onbekend hoeveel geld met de deal is gemoeid.

(DT)

Terug naar nieuws overzicht