‘Blackberry met Facebook om tafel over overname’
30-10-2013
Deel dit artikel:

‘Blackberry met Facebook om tafel over overname’


Facebook zou interesse hebben in een overname van de gekwelde mobieltjesfabrikant Blackberry. De top van de twee bedrijven spraken elkaar eind oktober. Dat meldt de Wall Street Journal. De krant weet niet of Facebook daadwerkelijk een bod op het Canadese onderneming uitbrengt.

Het nieuws versterkt de geruchtenstroom dat Facebook aan een eigen smartphone zou werken. Steeds meer mensen gebruiken het platform vanaf hun mobiele telefoon. Bijna de helft van de omzet behaalt Facebook inmiddels met mobiele advertenties. Tot dusver is het bedrijf voor de succes van zijn mobiele applicaties afhankelijk van mobieltjesfabrikanten als Apple en Samsung.

Blackberry staat sinds augustus 2013 in de etalage. De onderneming is op de smartphonemarkt links en rechts voorbijgestreefd door andere partijen. Het marktaandeel is een fractie van wat het enkele jaren geleden was.

Eerder in oktober deed het gerucht de ronde dat het Chinese technologieconcern Lenovo een bod overweegt uit te brengen op de smartphonebouwer. Dat gebeurde enkele weken nadat een bod van 4,7 miljard dollar van Blackberry’s grootaandeelhouder Fairfax Financial Holdings, strandde. Enkele andere technologiebedrijven, zoals Cisco en SAP, zouden interesse hebben in onderdelen van BlackBerry.

(DT)

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility