Redactie - 31 oktober 2013

OKI presenteert A3+-vijfkleurenprinter voor de grafische sector


OKI Systems, specialist in printoplossingen, introduceert van de ES9541: een A3+-vijfkleurenprinter voor de grafische sector. Daarmee brengt OKI als eerste in de branche een printer op de markt, naast de vier CMYK-proceskleuren een witte of transparant glanzende steunkleur genereert voor snelle, digitale, print-on-demand doeleinden.

Tegelijkertijd zet OKI met de nieuwe C931dn, een A3+-kleurenprinter voor grafische toepassingen met een superieure afdrukkwaliteit en mediaflexibiliteit, een nieuwe standaard als het gaat om printen in kleur op A3+-formaat. Volgens OKI Nederland bieden de printers betere performance, kwaliteit en flexibiliteit als wat betreft Total Cost of Ownership.

ES9541
De ES9541 is een betaalbare, high-definition LED-printer die in de eerste plaats bedoeld is voor de gespecialiseerde grafische markt. De printer stelt gebruikers in staat het gehele scala aan CMYK-proceskleuren af te drukken en tevens een extra, vijfde steunkleur te gebruiken: wit of transparant glanzend. Vroeger kon dit uitsluitend met behulp van dure digitale of lithografische afdrukapparatuur. Nu is deze optie, die eindeloze mogelijkheden biedt, on-demand beschikbaar voor elke creatieve onderneming of reprografische studio. Daarmee bouwt de ES9541 voort op de baanbrekende, uitermate succesvolle A3- en A4-white-tonerproducten die OKI in 2012 introduceerde: de eerste veelzijdige, high-volume, toner-gebaseerde oplossingen in de voormalige white-printsector.

De white-toneroptie brengt volgens OKI een groot aantal toepassingen binnen bereik, waaronder on-demand printen op gekleurd papier, het printen van Point-of-Purchase (POP)-displays op transparante film, het bedrukken van T-shirts met transferpapier, het maken van drukproeven om ontwerpen te kunnen beoordelen en het printen van promotionele producten en marketingdocumenten. Een van de belangrijkste toepassingen van de transparante toner wordt ongetwijfeld het on-demand drukken van professioneel ogende catalogi, handleidingen en fotoboeken, terwijl de glanzende steunkleur goed van pas zal komen bij het printen van overtuigende marketingdocumenten, aldus de Japanse printingleverancier.

C931dn
De C931dn is niet alleen geschikt voor gespecialiseerde grafische omgevingen, maar komt vooral ook goed tot zijn recht in kantooromgevingen. Met name organisaties die regelmatig behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige kleurenafdrukken profiteren van de veelzijdigheid van de C931. De ingebouwde ProQ Multi-Level-technologie van OKI zorgt ervoor dat de kwaliteit van de afdrukken die hij biedt de beste is in zijn klasse. Samen met OKI’s innovatieve, single-pass, digitale LED-technologie staat dit garant voor kleuren van een constant hoge kwaliteit, zonder dat de snelheid en/of de prestaties van de printer daaronder lijden. Een nieuwe mijlpaal in printerland.

Beide printers geven volgens OKI printshops de mogelijkheid in korte tijd digitale afdrukken te produceren van zeer hoge kwaliteit. Zowel de ES9541 als de C931dn werken met afdruksnelheden tot 50 pagina’s per minuut en consumables met een capaciteit van maximaal 38.000 pagina’s, ter ondersteuning van omvangrijke printopdrachten. Dankzij OKI’s gepatenteerde vlakke papierbaan en flexibele LED-technologie kunnen ze media aan tot maximaal 360 g/m2 (enkelzijdig) of 320 g/m2 (duplex), zwaarder dan welke vergelijkbare printer dan ook. Voeg daarbij mediaformaten van A6 tot SRA3, banners met een lengte van maximaal 1,3 meter en transparante media, en de conclusie is duidelijk: de ES9541 en de C931dn zijn de veelzijdigste printers in hun prijssegment. Een optioneel verkrijgbare EFI Fiery® XF-server voor het geavanceerde beheer van proces- en steunkleuren verbetert de kleurdiepte en afdrukkwaliteit, zodat ze voldoen aan de eisen van de grafische sector.

Nieuwe inkomstenstromen
”De introductie van de ES9541, een grensverleggende digitale A3+-LED-kleurenprinter die in vijf kleuren drukt en media kan verwerken met een gewicht en grootte waar vergelijkbare printers niet aan kunnen tippen, is een echte ‘game changer’ in deze belangrijke markt. Met de ES9541 kunnen grafische en creatieve bedrijven lucratieve nieuwe inkomstenstromen genereren. Iets wat vroeger alleen kon met uiterst kostbare niche-printoplossingen,” zegt Erwin Bader, Country Manager Nederland van OKI Systems. “De C931dn zet de facto een nieuwe standaard in A3+-kleurendruk: de ongekend hoge kwaliteits- en prestatieniveaus die deze printer biedt, maakt hem tot de eerste keuze voor grafische toepassingen. De C931dn herdefinieert digitaal printen in kleur op basis van LED-technologie en maakt het mogelijk ook zwaardere kleurenprintopdrachten in-house uit te voeren. Zo kunnen bedrijven voortaan alles zelf drukken wat ze nodig hebben, op het moment dat ze het nodig hebben.”

Beschikbaarheid en prijzen
De ES9541 en de C931dn zijn vanaf eind november verkrijgbaar via geautoriseerde OKI-dealers. De adviesprijs voor de C931dn bedraagt €3.339,- exclusief BTW. De prijs voor de ES9541 is beschikbaar op aanvraag. Op beide printers geeft OKI standaard drie jaar on-site garantie (bij registratie binnen dertig dagen).


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!