Redactie - 31 oktober 2013

IBM sluit SmartCloud en migreert klanten naar SoftLayer


IBM sluit zijn SmartCloud Enterprise (SCE) Infrastructure-as-a-service dienst en migreert alle klanten naar de public cloud van SoftLayer, dat IBM dit jaar overnam voor ruim 2 miljard dollar.

IBM introduceerde begin 2011 SmartCloud. Dit cloudplatform bestaat uit hardware, software en diensten voor het uitrollen van private, publieke en hybride cloudsystemen. De IBM SmartCloud clouddiensten zijn gebouwd op vijf peilers. Dat zijn beveiliging, systeembeschikbaarheid, technologieplatformen, beheerondersteuning en betaling/facturering.

Begin oktober dit jaar is IBM begonnen met het integreren van zijn cloudportfolio SmartCloud met het cloudplatform van Softlayer Technologies. Dat bedrijf werd in juli 2013 voor ongeveer 2 miljard dollar overgenomen door IBM. De overname is in het derde kwartaal van 2013 afgerond.

Het eerste onderdeel van de integratie betreft een hybride clouddienst voor onderwijs, dat onder meer bestaat uit real-time video. IBM gaat de dienst wereldwijd aanbieden aan retail, nutsbedrijven, overheden, zorginstellingen en de automobielindustrie. Ook de chatfunctie Xtify wordt in het cloudplatform opgenomen.
IBM tuigde eerder dit jaar een speciale clouddivisie op. Deze heeft als doel een wereldwijd cloudplatform op te zetten, dat voornamelijk is gebaseerd op technologie van Softlayer. Als de planning wordt gehaald, is het platform met daarin geïntegreerd IBM SmartCloud in december beschikbaar.

Het Texaanse SoftLayer uit Dallas is opgericht met als core business IAAS (Infrastructure as a Service). Wereldwijd beheert SoftLayer meer dan 100.000 servers in zijn 13 wereldwijde datacenters, die gebouwd zijn op basis van een modulaire architectuur. Deze staan met elkaar via een virtual private network in verbinding

Door: Witold Kepinski     

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!