Redactie - 07 november 2013

Nederland krijgt een groot commercieel Dimetra 8.1 Tetra-netwerk


Nederland krijgt een groot commercieel Dimetra 8.1 Tetra-netwerk. Hiermee is professionele mobiele missiekritische communicatie met de modernste middelen mogelijk. Eigenaar van het net is Entropia Digital, dat samen met Motorola en KPN tweehonderd masten zal plaatsen voor medio 2014.

Het Entropia Tetra-netwerk gebruikt dezelfde techniek als het meer bekende C2000 in Nederland en het Belgische Astrid-netwerk. Dankzij deze techniek is het mogelijk om met professionele radio-apparatuur snelle en altijd werkende verbindingen op te zetten. Het netwerk wordt breed gebruikt. Niet alleen in het openbaar vervoer, de industrie en de zorg gebruikt men het netwerk van Entropia. Overal waar een vraag is naar professionele mobiele radio (PMR), zet men Tetra in.

Philip Vercruysse (foto), CEO van Entropia Digital geeft aan dat dit Tetra-netwerk van eminent belang is voor de Nederlandse economie. "Veel partijen zijn afhankelijk van goede communicatiemiddelen. Onze economische infrastructuur is afhankelijk van goede communicatie. Bij het lossen van een schip in de haven van Rotterdam, als een verpleger direct informatie moet delen met een arts, wanneer een medewerker van Rijkswaterstaat moet doorgeven waar een stremming plaats heeft: overal is snelheid en zekerheid van communicatie cruciaal. Ons nieuwe netwerk zal daarom de toekomst van PMR voor de komende tien jaar bepalen."

Tetra is een techniek, die wereldwijd wordt ingezet door gebruikers uit de openbare orde en veiligheidsvoorziening. Het grote voordeel van de techniek is dat er vrijwel direct een verbinding kan worden opgezet. Daarnaast is er de mogelijkheid voor groepsgesprekken. Tetra is een wereldwijde standaard en staat bekend om de hoge mate van bedrijfsveiligheid en de solide encryptie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!