Redactie - 06 november 2013

Exact boekt hogere brutowinst door clouddiensten


Het Nederlandse softwarebedrijf Exact boekt over het derde kwartaal van 2013 een hogere brutowinst bij een lagere omzet dan een jaar eerder. De onderneming profiteert van de groei in het portfolio clouddiensten, waarbij Exact Online het belangrijkste product is.

Dat heeft de Delftse onderneming bekendgemaakt. De brutokwartaalwinst (EBITDA) komt uit op bijna 9,46 miljoen euro, 42 procent meer dan in het derde kwartaal van 2012. De omzet bleef echter steken op bijna 52,83 miljoen euro, een klein procent lager dan een jaar eerder.

De omzet uit het portfolio van clouddiensten groeide in een jaar tijd met 39,6 procent naar zo’n 5,32 miljoen euro. Het bedrijf is druk bezig met het internationaal uitrollen van de productgroep Cloud Services. Zo kwam cloudproduct Exact Online beschikbaar voor klanten in Groot-Brittannië en staat de uitrol in de VS in de steigers. Vooral de cloudproducten voor boekhouding en die voor bepaalde marktsectoren groeien snel.

In de andere productgroepen van Exact, Business Solutions en Specialized Solutions, nam de omzet met 3,3 respectievelijk 5,0 procent af. Deze twee groepen leveren echter wel veruit de grootste omzet, ongeveer 90 procent. Daardoor nam de totale omzet in het derde kwartaal af.

(DT)

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!