J-Fall Java najaarsconferentie geslaagd
07-11-2013
Deel dit artikel:

J-Fall Java najaarsconferentie geslaagd


J-Fall, de jaarlijkse najaarsconferentie van de Nederlandse Java User Group (NLJUG) heeft ruim 1100 Java enthousiastelingen vanuit het hele land naar het conferentiecentrum Hart van Holland in Nijkerk getrokken.

De NLJUG kijkt terug op een geslaagd evenement. Het is inmiddels de zestiende grootschalige Java conferentie die door de NLJUG is georganiseerd. Dit jaar had de NLJUG wederom voor Hart van Holland in Nijkerk als locatie gekozen voor de jaarlijkse najaarsconferentie van de Nederlandse Java community.

Veel deelnemers waren op tijd naar Nijkerk gekomen om de dag goed te beginnen met zgn. Early Bird sessies, zoals van Hippo, die al om 08:00 uur startten. Om 09:00 uur zat de keynote zaal vol en waren de mensen in afwachting van wat er die dag zou gaan gebeuren. Gastheer en Java Champion Bert Ertman gaf de aftrap van de dag met een referentie aan het tienjarig jubileum van de NLJUG. Als kers op de taart werd de NLJUG onderscheiden met een Duke’s Choice Award, een prijs voor innovatieve communities en organisaties, uitgereikt door Oracle. Aan het einde van zijn verhaal werd het podium vrijgemaakt voor een keynote van hoofdsponsor ING, waarbij gesproken werd door Amir Arooni & Ron van Kemenade over het gebruik en de toepassing van Java in de bankenwereld. Na de sessie van ING werd het podium vrijgemaakt voor een keynote van sponsor Oracle. De keynote werd verzorgd door Sharat Chander (Group Director - Java Technology Outreach) en ging over de nieuwste toepassingen van Oracle voor de hedendaagse Java-professional.

J-Fall app
Het gehele programma met bijbehorende achtergrondinformatie kon dit jaar ook bekeken worden via de nieuwe J-Fall app op de smartphone. Met deze app was het tevens mogelijk om alle sessies realtime te evalueren en opmerkingen te plaatsen. Hierdoor wordt ook voor de komende jaren de kwaliteit van de sessies gewaarborgd, doordat er gekeken kan worden naar welke onderwerpen en welke sprekers de bezoekers aanspreken.

Internationaal programma 
Dat J-Fall inmiddels een internationale bekendheid heeft, bleek wel uit het aantal internationale sprekers dat naar Nijkerk wilde komen: bijna de helft van alle sessies werd in het Engels gegeven. De internationale sprekers kwamen uit Engeland, Ierland, Duitsland, Zweden en een aantal uit de Verenigde Staten. Ook Oracle noemt J-Fall een belangrijke developersconferentie en J-Fall wordt in één adem genoemd met andere toonaangevende conferenties als JavaOne en Devoxx.

Achteraf nog eens ‘nakijken'
Na het succes van vorige jaren, waarbij in een aantal zalen de sessies werden opgenomen zodat men later de sessie nog eens kan bekijken op het e-learning platform Parleys.com, heeft de organisatie er ook dit jaar voor gekozen om een aantal sessies op te nemen en later via Parleys.com en de eigen website (www.nljug.org) te verspreiden.

NLJUG
De Nederlandse Java User Group (NLJUG) is een stichting die bestaat uit meer dan vijftig business partners en ongeveer 3500 leden, waaronder software ontwikkelaars, architecten, technical managers, studenten en new media developers. De NLJUG positioneert zich op het knooppunt van Java Platform ontwikkeling, professionele software ontwikkeling en verbreding van kennis op het gebied van ontwikkeling van (complexe) IT systemen.


Terug naar nieuws overzicht