Infosecurity.nl, Storage Expo en Tooling Event goed bezocht
07-11-2013
Deel dit artikel:

Infosecurity.nl, Storage Expo en Tooling Event goed bezocht


Voor de 16e keer vond Infosecurity plaats samen met Storage Expo en het Tooling Event en het wemelde in de Jaarbeurs in Utrecht op 30 en 31 oktober van IT bedrijven die inspelen op de groeiende behoefte vanuit de business naar meer flexibiliteit en hogere beschikbaarheid van IT applicaties en software.

Project manager Ivo Meertens (foto): “De beleving op de beursvloer is enorm toegenomen. De drie beurzen verliepen twee dagen lang zeer dynamisch en werden gekenmerkt door veel activiteit en kennisoverdracht. Door de huidige ‘online’ ontwikkelingen wordt communicatie steeds sneller en het persoonlijke contact steeds korter. Daarom wordt het belang van face-to-face contact voor de business steeds groter. Online en offline hebben elkaar meer dan ooit nodig’’.

De evaluatie door beursorganisatie VNU Exhibitions van Infosecurity.nl, Storage Expo en the Tooling Event, resulteerde in positieve cijfers en beoordelingen. Op het beurzentrio werden liefst 43.989 gesprekken gevoerd, een opmerkelijke toename ten opzichte van 2013 (39.746). De gesprekken leidden tot een follow-up met 22.558 vervolgafspraken.

Overlappend thema was ‘Are you Always on?’ en het totaal aantal bezoekers kwam uit op 8.113 (vorig jaar 7.883). Meer dan negen van de tien (93%) was goed te spreken over de kwaliteit van het complete en actuele aanbod. Ook het niveau van de bezoekers was hoog: 44% gaf aan eind- of medebeslisser te zijn bij nieuwe investeringen in producten of diensten. Op de hoogte blijven Meest belangrijke reden voor beursbezoek was op de hoogte blijven van nieuwe product- en branche ontwikkelingen (69%), blijkt uit de evaluatie. Tweede aanleiding was de mogelijkheid deel te nemen aan informatieve seminars, workshops en lezingen (50%). Met als opvallende uitkomst dat uiteindelijk liefst 70% dit inhoudelijke programma heeft bezocht. Vooral de onafhankelijke seminars waren razend populair, zoals de Infosecurity Hacking Challenge 2.0 en de presentatiesessies van exposanten. Als derde belangrijke reden voor beursbezoek werd genoemd het onderhouden van contacten met bestaande relaties (40%).

Enthousiasme
Het positieve verloop van de beurzen wordt weerspiegeld in het enthousiasme om ook volgend jaar aanwezig te zijn: liefst 77% (vorig jaar 70%) gaf aan terug te komen. De beursdata zijn van 29 en 30 oktober 2014 in Jaarbeurs Utrecht. Voor meer informatie: www.infosecurity.nl, www.storage-expo.nl en www.thetoolingevent.nl.

Marqit
Door de intensieve samenwerking tussen VNU Exhibitions en het kennisplatform voor de IT-professional Marqit wordt de exposanten via marqit.nl één online platform geboden om het hele jaar door relevante informatie te verkrijgen. Marqit is een bron bij de oriëntatie op en de selectie van ICT producten en diensten. Leveranciers/exposanten kunnen de gebruikersdoelgroep via deze applicatie (Marqit.nl & MyExpo) 24 uur per dag bereiken en profiteren van een uitgebreide hoeveelheid white papers, klantencases, productbrochures en rapporten over specifieke IT thema’s

 

Terug naar nieuws overzicht