Red Hat biedt enterprise-grade cloudbeheer voor OpenStack
07-11-2013
Deel dit artikel:

Red Hat biedt enterprise-grade cloudbeheer voor OpenStack


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert de nieuwste versie van haar cloud management-platform, Red Hat CloudForms 3.0.

Deze nieuwe versie bevat niet alleen mogelijkheden voor cloudbeheer van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, maar ook verbeterde beheermogelijkheden voor Amazon Web Services (AWS). Deze nieuwe elementen zijn gebaseerd op technologie van ManageIQ dat in 2012 door door Red Hat werd overgenomen.

CloudForms bood enterprises al essentiële beheeropties en automatiseringsmogelijkheden voor diverse infrastructuurplatformen als VMware vSphere, Red Hat Enterprise Virtualization en Amazon AWS. CloudForms 3.0 breidt de ondersteuning voor deze infrastructuurplatformen nu uit met ondersteuning van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform. Cloudbeheerders krijgen hiermee nieuwe mogelijkheden voor het beheren van OpenStack en kunnen in een uniforme beheeromgeving OpenStack integreren in bestaande omgevingen.

CloudForms 3.0 breidt ook de ondersteuning uit voor AWS, waardoor gebruikers hun taken in publieke clouds samen met die in private clouds eenvoudig kunnen beheren. Met CloudForms 3.0 hebben organisaties meer keuze en flexibiliteit bij het bouwen van hun private en hybride clouds.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht