Sophos introduceert Sophos Cloud security service voor endpoints
07-11-2013
Deel dit artikel:

Sophos introduceert Sophos Cloud security service voor endpoints


Sophos Cloud is de nieuwe securitydienst van Sophos die gebruikers essentiële bescherming biedt tegen hedendaagse bedreigingen. De eerste versie van de clouddienst biedt bescherming voor endpoints en is gericht op organisaties die een simpeler aanpak van IT-beveiliging zoeken.

Doordat de dienst volgens de Britse IT-security leverancier eenvoudig in te zetten en te beheren is, biedt Sophos Cloud partners en IT-managers de mogelijkheid om endpoint security te bieden en ondersteunen zodat alle gebruikers veilig kunnen werken, ongeacht de plaats waar ze zich bevinden, via de cloud gebaseerde dienst.

De presentatie van de Sophos Cloud is volgens de leverancier de eerste stap in zijn strategie om het gehele Sophos-portfolio via de cloud beschikbaar te maken. Daarnaast wil Sophos blijven innoveren en zijn on-premise security software blijven uitbreiden. De managementconsole wordt gehost door Sophos Cloud, er hoeft geen server ingericht te worden en de dienst kan direct worden uitgerold, waardoor direct overal complete beveiliging wordt geboden.

Pieter Lacroix (foto), Managing Director Nederland bij Sophos: “Sophos Cloud is het antwoord op de constante strijd waar IT-teams mee te maken hebben om hun organisaties te beschermen en beveiligen. Deze teams kunnen uit slechts één persoon bestaan, maar de constante dreigingen en uitdagingen waarmee ze zich geconfronteerd zien, zouden een compleet leger omver blazen.”

MKB-organisaties en het reseller-kanaal
De clouddienst sluit eveneens aan bij de focus op het resellerkanaal van Sophos. “Vooral middelgrote en kleine bedrijven hebben te maken met grote uitdagingen als het gaat om IT-beveiliging. Ze zijn doelwitten en moeten hun beveiliging op orde hebben, terwijl ze tegelijkertijd te maken hebben met beperkingen op het gebied van budget en mankracht”, zegt Charles Kolodgy, Research Vice President bij IDC. “In die zin is Sophos Cloud een welkome aanvulling. De onderdelen van de dienst kunnen bepaalde complexiteit terugdringen die samenhangt met security management, waardoor mkb-ondernemingen hun beveiliging kunnen verbeteren zonder hun resources te belasten.”


Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB