Gedonder en ontslagen bij management Belgacom en Telindus
08-11-2013
Deel dit artikel:

Gedonder en ontslagen bij management Belgacom en Telindus


Het is onrustig bij Belgacom en Telindus zo meldt Datanews. De Belgische vice-premier Didier Reynders vindt dat Belgacom ceo Didier Bellens (foto) ontslagen moet worden.

Directe aanleiding zijn de uitspraken van de Belgacom-CEO over de Belgische premier Di Rupo, die hij vergeleek met een klein kind dat aan het eind van het jaar steeds "om zijn Sinterklaas komt", en over de overheid, die hij omschreef als "de moeilijkste aandeelhouder" die hij al heeft meegemaakt.

Verder gaat de bezem door het management. Executive Vice President Bart Van Den Meersche reorganiseert zijn Enterprise Business Unit. Er komen twee afdelingen: telecom solutions en IT solutions. Jean-Michel Courtoy, vice president voor het mkb-segment, moet na 14 jaar dienst weg.

Telindus
Ook Dominiek Vandierendonck, vice president international moet weg. Hij was verantwoordelijk voor de ex-Telindus-activiteiten, onder andere in Frankrijk, Nederland en Luxemburg. De telecom solutions afdeling zal geleid worden door Alex Lorette, de huidige category line manager voice, fixed data en mobile voor de mkb-markt.

Bart Watteeuw, eind 2008 door toenmalig enterprise topman Michel Decoster van BT mee binnen gebracht bij Belgacom, wordt de nieuwe topman van de afdeling IT solutions. Bart Watteeuw was bij de Enterprise afdeling verantwoordelijk voor operations. Die baan wordt ad interim verzorgd door Katia Battheu, die nu director customer experience & channel support is.

Snuffelen
Vrijwel dagelijks staat Belgacom in het nieuws. Zo heeft CD&V-Kamerlid Roel Deseyn ‘genoeg aanwijzingen voor een ernstige waarschuwing’ dat Belgacom in de mailboxen van kritische journalisten en politici snuffelt.  
Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom