Redactie - 08 november 2013

Nobel biedt self-service BI-tool CXAIR


IT-dienstverlener Nobel gaat samen met softwaredistributeur Systemation CXAIR in de Nederlandse markt aanbieden. CXAIR is een zoekmachinegebaseerd cloud-product waarmee gebruikers in een selfservice-model met Business Intelligence en Big Data kunnen werken.

'CXAIR is een mooie aanvulling op ons portfolio,' zegt Piet van Vugt (foto), CEO van Nobel. 'Het is een laagdrempelige manier voor onze klanten om meer waarde te halen uit hun data.'

Zonder geschikte systemen is het vrijwel onmogelijk voor bedrijven om bruikbare informatie te halen uit de enorme hoeveelheden data die zij verzamelen. CXAIR biedt een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor dit probleem. Met dit cloud-product kunnen gebruikers in principe onbeperkt grote hoeveelheden data uploaden, om daaruit vervolgens via een geïntegreerde zoekmachine analyses en rapportages te destilleren.

'CXAIR is een vrij nieuw product dat in de markt erg goed aanslaat', zegt Jaap Franse, directeur van Systemation. 'Wij zullen Nobel ondersteunen om CXAIR naar de markt te brengen. Ik denk dat er voor klanten van Nobel een wereld open gaat als ze met het product kennismaken.' CXAIR zal door Nobel geïntegreerd worden in Nobel Cloud Analytics.

Big Data zoekmachine
Van Vugt: 'Met CXAIR kunnen wij klanten een gebruiksvriendelijke oplossing bieden waarmee zij binnen no-time vanuit de cloud in een Google-achtige zoekmachine met hun data aan de slag kunnen.' CXAIR is een multi-tenant cloud-oplossing met ondersteuning voor enorme datavolumes van niet-gekoppelde databronnen. Gebruikers kunnen hiermee in een taal die zij kennen van zoekmachines meer inzicht krijgen in hun bedrijfsgegevens.

CXAIR beschikt over een divers aan bod van BI-functionaliteiten, zoals rekenfuncties, grafieken, performance-meters, kaarten, dashboards en word-clouds. Met Nobel Cloud Analytics kunnen klanten binnen dagen in plaats van maanden op een betaalbare manier kennismaken met deze vorm van Self-Service Business Intelligence.

Dynamische dashboards
Voor bedrijven die tegen grenzen aanlopen met data-analyses op basis van Excel is CXAIR is een verademing. Het product is laagdrempelig, gebruiksvriendelijk, betaalbaar, webgebaseerd en geschikt voor tablets. Na een implementatie van enkele dagen kunnen klanten na een korte training direct hun data uploaden en hun data via een zoekmachine eenvoudig combineren, doorzoeken, analyseren en presenteren in rapporten en dynamische dashboards.

CXAIR wordt succesvol gebruikt in diverse bedrijfstakken waaronder die van verzekeraars, banken en retail, door sales-, marketing- en logistieke professionals. Nobel Cloud Analytics is per direct leverbaar.

(DT)

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!