Redactie - 11 november 2013

KPN-stichting wil beschermings-constructie terugdraaien


De Stichting Preferente Aandelen B KPN wil niet langer gebruikmaken van de KPN-aandelen die ze eind augustus opeiste om te voorkomen dat América Móvil het telecomconcern zou overnemen. Daartoe heeft de stichting zondag 10 november de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van KPN verzocht om een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering te organiseren.

Er is volgens de stichting op dit moment geen aanleiding meer om zich op deze constructie te beroepen. Wel behoudt de organisatie het recht om er in de toekomst weer gebruik van te maken. Bestuur en commissarissen van KPN respecteren het verzoek en zullen binnenkort een aandeelhoudersvergadering bijeenroepen.

De Stichting Preferente Aandelen B KPN stak op 29 augustus 2013 een stokje voor de overnameplannen van telecombedrijf KPN door het Mexicaanse América Móvil, door te melden een oude optie op een groot aantal aandelen te willen uitoefenen. Daardoor zou de organisatie bijna de helft van KPN in bezit krijgen. Volgens de stichting was de maatregel nodig nadat América Móvil zonder vooroverleg een bod op alle uitstaande aandelen KPN had gedaan. Kort nadien gaven de Mexicanen hun overnameplannen op.

De stichting is in 1994 opgericht, nadat Koninklijke PTT Nederland NV werd geprivatiseerd tot KPN. Het heeft tot doel de belangen te behartigen van KPN, de met KPN verbonden ondernemingen en alle daarbij betrokkenen. Daarbij kijkt het orgaan voornamelijk naar onwenselijke invloeden die de continuïteit, zelfstandigheid of identiteit van KPN in strijd met die belangen zouden bedreigen.

(DT)

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!