Redactie - 11 november 2013

Mitel en Aastra fuseren


Mitel Networks, leverancier van (cloud-gebaseerde) unified communications-software, en Aastra Technologies, een leverancier van communicatieoplossingen voor bedrijven, kondigen aan dat hun voorgenomen fusie unaniem is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide bedrijven.

De voorgenomen fusie is een strategische zet om reikwijdte en schaalgrootte te bouwen in een consoliderende markt. Door de combinatie zal een miljardenbedrijf ontstaan dat wereldwijd één van grootste is in de industrie, met het grootste marktaandeel in West-Europa en 100 miljoen dollar aan cloud business. Bovendien beschikt het dan over een wereldwijd klantenbestand dat klaar is voor een upgrade, nu ook de zakelijke communicatiemarkt, met een omvang van 18 miljard dollar, zich voorbereidt op een migratie naar software-gebaseerde cloud-diensten.

Mitel
De combinatie van beide bedrijven zal in Ottawa zijn hoofdkantoor hebben en zal de naam Mitel krijgen. Tegelijkertijd zal de hoge naamsbekendheid van Aastra in diverse Europese markten blijvend worden benut. Het management zal worden geleid door de huidige President en CEO van Mitel, Richard McBee (foto).

President en CEO van Mitel Richard McBee: “De markt voor communicatieoplossingen is rijp voor consolidatie en staat aan de vooravond van massale migratie naar cloud-gebaseerde diensten. We zijn ervan overtuigd dat kleine partijen met een smalle focus en een beperkte aanwezigheid wereldwijd het niet zullen redden. De solide financiële structuur van Aastra, het complementaire portfolio, het grote geografische bereik en de grote installed base, versterken de marktpositie van Mitel direct en stelt ons in staat de concurrentie voorbij te streven en marktleider te worden.”

De overeenkomst
Binnen de overeenkomst koopt Mitel alle uitstaande gewone aandelen Aastra voor 6,52 US dollar in contanten, plus 3,6 Mitel-gewone aandelen per elk Aastra-aandeel. Hiervoor wordt de Mitel-slotkoers van een gewoon aandeel gebruikt op 8 november 2013, en een wisselkoers (Canadese dollars / US dollars) van 0,9531. Dit komt neer op 31,96 Canadese dollar per gewoon Aastra-aandeel waardoor een totaalbedrag ontstaat van 392 miljoen Canadese dollar. Dit vertegenwoordigt een waarde van 20,9 procent boven de naar volume gewogen gemiddelde koers van 30 dagen (VWAP) van Aastra’s gewone aandelen op 8 november 2013.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!