Redactie - 11 november 2013

Verint koopt fraude- en risicoanalyse specialist Victrio


Verint Systems neemt voor een onbekend bedrag Victrio over, een specialist op het gebied van fraudepreventie en identiteitsauthenticatie.

De combinatie van Verint en Victrio zorgt voor een set van spraakbiometrie- en voorspellende analytics-oplossingen, gecombineerd met klantgerichte Workforce Optimization-software (WFO), zo meldt Verint die een sterkere speler wil worden in de markt voor fraude- en risicoanalyses.

Risicomanagement, fraudepreventie en identiteitsauthenticatie staan bij steeds meer organisaties hoog op de agenda. In verband met een toenemende focus op het beschermen van de identiteit en de privé-informatie van consumenten investeren bedrijven wereldwijd in technologie en diensten die risico’s verminderen, fraude terugdringen, fraudegerelateerd verlies verlagen en de klantervaring verbeteren. Dat alles met het gelijktijdig terugdringen van operationele contactcenterkosten. Volgens onderzoeksbureau Ovum wordt op risico gebaseerde authenticatie een steeds belangrijker eis. Dit staat voor een realistischer benadering voor zakelijke gebruikers die zich, elke keer als zij inloggen, niet langer met verschillende gegevens moeten identificeren.

De oplossingen van Victrio combineren een ‘passieve’ spraakbiometrie met voorspellende analysemogelijkheden. Die zijn in staat om heel accuraat fraudeurs te detecteren en klanten te authenticeren zonder onderbreking van het gesprek. De biometrieoplossing is ideaal voor grote financiële instellingen, zoals (zaken)banken, creditcardtuitgevers, serviceproviders en organisaties die zich bezighouden met fraudedetectie. Gartner riep Victrio eerder dit jaar uit tot “Cool Vendor in Security: Identity and Access Management, 2013’.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!