Redactie - 11 november 2013

Interxion ziet omzet stijgen maar boekt verlies


Interxion Holding, speler op het gebied van carrier- en cloud-neutrale datacenter diensten, zag zijn omzet in het derde kwartaal met 11 procent stijgen naar 78,1 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2012 was de omzet 70,4 miljoen euro.

Het nettoverlies bedroeg 16,5 miljoen euro. In het derde kwartaal werd nog 8,6 miljoen euro winst geboekt. De investeringen, inclusief immateriële activa, bedroegen 26,5 miljoen euro.

Het uitbreidingsproject in Wenen is afgerond en de aangekondigde uitbreidingsprojecten in Frankfurt, Stockholm en Zürich op schema. De datacenterruimte is met 400 vierkante meter uitgebreid naar 79.300 vierkante meter. De omzetgenererende ruimte is met 900 vierkante meter uitgebreid naar 59.100 vierkante meter. De bezettingsgraad aan het eind van het kwartaal verhoogd naar 75%.

De basis voor de carrier-neutrale datacenter branche in Europa blijft gezond. De resultaten van Interxion in het derde kwartaal zijn een afspiegeling van de constante uitbreiding van het bedrijf, dat ondersteund wordt door een stabiele vraag uit onze focussectoren, zo beweert David Ruberg (foto), Chief Executive Officer van Interxion. “Onze strategie rondom de communities of interest zorgt voor concurrerende differentiatie op de markt, constante organische groei en aantrekkelijke opbrengsten, doordat wij ons richten op meerwaarde voor klant- en aandeelhouders op de lange termijn via onze goed verbonden datacenters.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!