Redactie - 14 november 2013

Oracle opent vier nieuwe Cloud-datacenters


Oracle versterkt zijn beveiligde cloud-infrastructuur met vier nieuwe Oracle Cloud-datacenters in Canada en Duitsland.

De nieuwe datacenters breiden de wereldwijde cloud-infrastructuur van Oracle uit naar zeventien datacenters. Deze bieden een portfolio van applicatie-, social, platform- en infrastructuurdiensten, die alle op abonnementsbasis verkocht worden. Oracle biedt hier diverse SaaS-applicaties, waaronder Human Capital Management, Customer Experience en Enterprise Resource Management met ingebouwde analyse-, social en mobiele mogelijkheden.

Oracle zegt klanten en partners ruime keus en flexibiliteit te bienden in waar zij hun Oracle-software gebruiken: in de Oracle Cloud of andere publieke clouds, in traditionele lokale datacenters, private clouds en private managed clouds. Deze voldoen aan alle beveiligings- en compliance-standaarden in de sector (ISO 27001, ISO 27002, HIPAA, ISAE 3402 / SSAE 16, NIST, DIACAP, PCI, CFR Part 11).

Oracle zegt systematisch te werken aan het online brengen van datacenters. Deze voldoen aan de meeste strenge eisen voor wat betreft fysieke locatie, fysieke beveiliging, databeveiliging, governance, infrastructuur en personeel. Oracle zet in zijn datacenters eigen ervaren beveiligingsexperts in die getraind zijn in de nieuwste best practices op het gebied van cloudbeveiliging. Oracle zegt hierbij een geoptimaliseerde gelaagde beveiligingsbenadering te bieden op ieder niveau van de technologiestack. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van zijn brede portfolio van data-security- en encryptieproducten, gecombineerd met procescontrolemechanismen op de applicatie-, infrastructuur- en systeemhardwarelaag.

Door: Witold Kepinski
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!