Redactie - 14 november 2013

EMC introduceert XtremIO all-flash array


EMC, leverancier van storage oplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van EMC XtremIO. Deze all-flash array biedt volgens EMC consistente en krachtige prestaties aan elke applicatie-workload, ongeacht de workload van het systeem en de vullingsgraad van de capaciteit.

Om dit te kunnen bereiken, beschikt EMC XtremIO over een architectuur die is ontworpen voor flash en een vernieuwende deduplicatietechniek. De beveiliging van data is efficiënter en sneller dan bij RIAD, zo beweert EMC. 

De architectuur van EMC XtremIO bestaat uit vier technologieën: Content-Based Data Placement, Dual-Stage Metadata Engine, XtremIO Data Protection (XDP) en Shared In-Memory Metadata

Content-Based Data Placement
Content-Based Data Placement houdt de array inherent gebalanceerd en geoptimaliseerd aan een fractie van een procent over alle SSD’s en array-controllers. Bovendien ontdubbelt het data direct, zodat het nooit twee keer op de disk wordt geschreven. Hierdoor krijgt het systeem een betere performance en gaan de flash resources langer mee.

Dual-Stage Metadata Engine
Met Dual-Stage Metadata Engine kan de array gebruik maken van random-access en plaatst data overal in de array. Als het programma de data niet langer nodig heeft, is geen complex process nodig om de vrij gekomen opslagcapaciteit weer te kunnen gebruiken (garbage collection).

XtremIO Data Protection (XDP)
XtremIO Data Protection (XDP) is een flash-specifiek algoritme dat beschermt tegen fouten in SSD terwijl de effectieve bruikbare capaciteit zes keer zo groot is als bij RAID.

Shared In-Memory Metadata
Met Shared In-Memory Metadata kan de array de meest uiteenlopende prestaties leveren en snel informatie klonen om bepaalde taken zoals de implementatie van virtuele machines te versnellen.

VCE
XtremIO is geïntegreerd in het EMC-ecosysteem om extra mogelijkheden, gebruiksgemak en compatibiliteit te leveren. Een VCE Vblock Specialized System voor extreme applicaties gebaseerd op XtremIO all-flash arrays biedt VDI end-user computing prestaties tegen ongekende kosten per virtuele desktop. Klanten kunnen deze bestellen tegen het einde van dit jaar. XtremIO array-beheer is ook geïntegreerd in VMware vSphere en versneld met VMware’s VAAI storage APIs. Bovendien wordt XtremIO ondersteund met andere EMC-technologieën, zoals EMC VPLEX, EMC PowerPath en EMC Secure Remote Support (ESRS).

IDC
EMC verwacht dat XtremIO een belangrijke positie in de all-flash array-markt zal gaan innemen. IDC voorspelt dat deze markt groeit naar 1,2 miljard dollar omzet in 2015. Er is al veel vraag naar de nieuwe oplossing. De versie die is uitgerust met een deduplicatiecapaciteit van 10 petabytes wordt al aangeboden via EMC’s Directed Availability Program (aangekondigd in maart 2013).

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!