Redactie - 18 november 2013

HLB Nederland kiest voor NETGEAR ReadyData 5200 back-up oplossing


Grote hoeveelheden data en regelmatige back-ups vragen om een serieuze oplossing. Daarom heeft ook accountants- en belastingadviesorganisatie HLB Nederland gekozen voor een oplossing van NETGEAR. Voor ruim 375 mensen die werkzaam zijn in 17 kantoren moest een enorme hoeveelheid data veilig worden opgeslagen en moest ook een back-up worden gefaciliteerd. Toen het tijd was voor een overstap naar een nieuwe datacenter, hebben zij gekozen voor de NETGEAR ReadyData 5200 voor de beste data back-up.

Elke maand maakt HLB Nederland een full back-up en daarnaast wordt er dagelijks een incrementele back-up gemaakt. Alle back-up moet zeven jaar lang veilig worden bewaard. Een veilige, toereikende en kosten efficiënte oplossing was daarom gewenst. Na vele gesprekken met leveranciers is er gekozen om de ReadyData 5200 te combineren met VEEAM software voor de back-up.

Snelle servermigratie
De eerste stap voor de implementatie van de nieuwe dataserver was het opbouwen van de hardware. Zodra het volledig was ingericht werd de verbinding gemaakt tussen het oude en het nieuwe datacenter voor snelle servermigratie. Het scheelde dat HLB Nederland de oude omgeving al volledig had gevirtualiseerd, daardoor konden alle servers eenvoudig worden overgezet. Tijdens de migratie kon er gewerkt worden in zowel de oude als de nieuwe server, zodat er de migratie geen hinder veroorzaakte voor de gebruikers. Ondertussen is het aantal gebruikers gegroeid naar 400 en voldoet het platform aan alle eisen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!