Redactie - 19 november 2013

T-Mobile verkoopt Euronet aan eigenaar van CanalDigitaal


Internetprovider Euronet, het vroegere Online.nl, komt in handen van de CDS Group. Dat is de eigenaar van CanalDigitaal, aanbieder van digitale televisie.

De verkoop van Euronet is het resultaat van T-Mobile’s keuze om zich te richten op mobiele telecommunicatie en mobiel internet.

Euronet complementeert de portfolio van CDS Group (in Nederland ook actief met CanalDigitaal) als aanbieder van triple play services. De verkoop is nog onder voorbehoud van toestemming van de ondernemingsraad en toezichthouder ACM. Euronet biedt haar diensten aan via een infrastructuur die deels in eigen bezit is.

CDS Group is de 100% aandeelhouder van M7, een aanbieder van DTH TV (digitale satelliet televisie). Het bedrijf biedt zijn Nederlandse klanten triple play services (tv, internet en telefonie) via het merk CanalDigitaal. Roderik Schlösser van CDS Group: “De aankoop van Euronet maakt het mogelijk onze vast internet en telefoniediensten in Nederland verder te verstevigen. Als nieuw bedrijfsonderdeel zal Euronet het aanbod van CanalDigitaal nog verder versterken.”

(DT)

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!