Redactie - 21 november 2013

HogeSchool van Amsterdam optimaliseert NetApp filers met Northern NSS quotamanagement oplossing


IT-Services van de HogeSchool van Amsterdam HvA beheert een grote IT infrastructuur waarin ook de data van de 49000 studenten en medewerkers is opgeslagen. Om de hoeveelheid data beheerbaar te houden en afdoende capacitietsmanagement te kunnen doen is een goed inzicht en controle over de opgeslagen data van cruciaal belang. De HvA heeft Northern gevraagd om ze met die uitdaging te helpen, zo meldt Jaap Nebbeling (foto), sales manager Northen NSS Benelux. 

De afdeling IT-Services maakt gebruik van NetApp filers. De ervaring heeft geleerd dat gebruikersdata jaarlijks behoorlijk snel groeit met alle extra kosten van dien. Het is de uitdaging om daar op gepaste manier mee om te gaan. Naast technieken als deduplicatie is het ook van belang om goed inzicht te hebben in het dataverbruik van medewerkers en studenten. De HvA is op zoek gegaan naar een quotamanagement oplossing welke aansluit op de functionele eisen en wensen. In Northern NSS bleek de meest passende software te zijn, aldus de HvA

Een van de belangrijkste wensen van de HvA was dat Northern NSS op een geleidelijke manier in de bestaande infrastructuur geïntegreerd kon worden. Voor HvA was het uitermate belangrijk dat de NSS oplossing geen invloed op de performance en beschikbaarheid zou hebben. De server- en storagebeheerders van de HvA en een engineer van Northern hebben nauw samengewerkt tijdens de installatie en implementatie van de NSS oplossing.

Northern Storage Suite wordt wereldwijd gebruikt door bedrijven met veel gebruikers en grote hoeveelheden data. Om controle te krijgen over de ongestructureerde data stelt Northern in haar aanpak de gebruiker en de data centraal. Om ook in de toekomst de waarde te kunnen behouden, wordt deze aanpak toegepast op hardware platformen, websites, databronnen en verschillende bestandsindelingen.

Northern Storage Suite biedt verschillende functionaliteiten zoals: uitgebreide rapportages en trendanalyses, interne doorbelasting, disk quotas en file blocks. Tevens wordt er een end-user portal geboden voor self-management. Northern Storage Suite biedt ondersteuning voor meerdere platformen en heeft naadloze integratie met NAS devices en SAN’s. Er zijn ook specifieke versies van de Storage Suite beschikbaar voor EMC, VNX, Isilon en NetApp NAS.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!